Kongelige17. januar 2018

Kongelig Hofleverandør fyret: Dronning må skifte bh-mærke

En lidt for frimodig bog var mere end dronning Elizabeth II kunne acceptere
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/dronning-16012018.jpg
 Foto: All Over Press
Hun skulle nok bare have holdt sin mund og have talt sine mange millioner og nydt din stjernestatus. Undertøjsekspert June Kenton på 82 er blevet frataget titlen som Kongelig Hofleverandør efter en række afsløringer om dronning Elizabeth II og den øvrige britiske kongefamilie i en bog. I 57 år kunne hendes firma Rigby & Peller, der er leverandør af eksklusivt undertøj med filialer på alle Londons eksklusive forretningsgader, kalde sig Kongelig Hofleverandør. Men da June Kenton i marts 2017 besluttede sig for at udgive en bog om sit liv og inddrog anekdoter om de kongelige, mistede firmaet den eksklusive status. Det skriver The Telegraph.
https://imgix.seoghoer.dk/rigby.jpg

Rigby & Pellers forretninger ligger alle de rigtige steder i London. (Foto: All Over Press)

Både dronning Elizabeth og afdøde prinsesse Diana var faste kunder i butikken, og Kenton er kommet med en række intime afsløringer om de kongelige i bogen. Og sidste år blev hun varslet af hofchefen ved det britiske kongehus om, at Rigby & Peller mister titlen som Kongelig Hofleverandør som en direkte konsekvens af bogen. – Det er trist, at de ikke kunne lide bogen, og det er vanskeligt for mig at acceptere, at vi har mistet titlen, siger June Kenton. Hun er rystet over kongehusets reaktion. - Det kommer som et chok, og det er ganske forfærdeligt. Jeg troede ikke, at min bog ville gøre nogen kede af det. Jeg har haft den titel så længe, at jeg aldrig troede, at dette kunne ske, siger June Kenton til The telegraph.
https://imgix.seoghoer.dk/kenton.jpg

June Kenton (t.h.) har også optrådt på TV som undertøjsekspert. (Foto: All Over Press)

I bogen 'Storm in a D-cup' fortæller June Kenton blandt andet, hvordan hun hjalp en halvnøgen dronning Elizabeth II med at tilpasse en bh. Hun skriver også, at Diana hellere en gerne fik en stak plakater med badedragtmodeller med hjem til at hænge op på prins Harry og Williams værelser. Kenton har også fortalt om prinsesse Margarets og dronningemoderens besøg i butikken og afslører, at Diana var specielt glad for badedragter designet i Israel. - Men jeg har aldrig nogensinde talt privat og om personlige ting med mine kunder, og bogen indeholder ikke noget 'frækt', siger June Kenton. Men hun fortryder ikke, at bogen er blevet, som den er blevet. - Det er et faktum, at jeg har arbejdet med dronningen, og der ville have været et kæmpe hul i bogen, hvis jeg ikke havde beskrevet det. Og jeg nærmer mig slutningen af livet, så det er, hvad det er - jeg kan ikke gøre noget ved det nu, siger June Kenton.
https://imgix.seoghoer.dk/lizzy.jpg

- We are not amused. (Foto: All Over Press)

Hun overtog Rigby & Peller sammen med sin mand i 1982, og de gjorde det til et verdensomspændende firma. I 2011 solgte Kenton-ægteparret størstedelen af firmaet til det belgiske undertøjsfirma Van de Velde for 80 millioner kroner, og det er derfor det belgiske firma, der kommer til at lide mest under den mistede status, som sikkert vil påvirke salget negativt. Buckingham Palace har ikke selv kommenteret sagen, men Russell Tanguay, der er direktør i 'Royal Warrant Holders Association', der administrerer 'Kongelig Hofleverandør'-titlen, bekræfter, at Rigby & Peller ikke længere er indehaver af den prestigefulde titel.

Sponsoreret indhold