Kongelige27. november 2017

Husker du TV-klippet? Det KONTROVERSIELLE forlovelses-interview

I dag afslørede prins Harry og Meghan Markle, at de skal giftes. Forlovelsen kommer 36 år efter, at hans forældres forlovelse skabte røre blandt den britiske befolkning. Parret blev spurgt ind til, om de var forelskede – hvortil prins Charles stillede spørgsmålstegn ved ordet forelsket. Gense det kontroversielle forlovelsesinterview her
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/diana_1.jpg
 (Foto: YouTube)

I dag afslørede en forelsket prins Harry og Meghan Markle, at de er blevet forlovet – og at de skal giftes til næste forår.

Forlovelsen kommer 36 år efter, at prins Harrys mor og far annoncerede deres egen forlovelse.

Men hvor prins Harry og Meghan Markles forlovelsesannoncering skabte glæde og smil blandt den britiske befolkning, var reaktionen noget anderledes, da prinsesse Diana blev forlovet med prins Charles 24. februar 1981.

Diana var blot 19 år, da hun blev forlovet med den over 10 år ældre prins Charles – og hun var tydeligt nervøs, da de stod sammen på TV for at fortælle om deres kærlighed.

Men det var dog ikke dét, der blev bemærket af de britiske seere. Det var i stedet det faktum, at prins Charles stillede spørgsmålstegn ved sin forelskede.

Journalisten spurgte parret ind til, om de var forelskede.

Diana svarede ”Ja, selvfølgelig er vi forelskede”. Charles stillede blot spørgsmål ved meningen af ordet forelsket.

Du kan se eller gense det klip i videoen herunder.

I år blev det afsløret, at prinsesse Diana blev ”traumatiseret” af prins Charles’ opførsel under forlovelses-interviewet. Det kom frem i en ny Channel 4-dokumentar kaldet ”Diana: In Her Own Words”.

Den 90 minutter lange dokumentar bygger på hemmelige videooptagelser, der er optaget på Kensington Palace i 1993 af Dianas stemmecoach Peter Settelen.

Her taler prinsessen blandt andet om sit ulykkelige forhold til prins Charles, lige som hun også kalder sin bryllupsdag for ”den værste dag” i sit liv.

https://imgix.seoghoer.dk/7.02066035.jpg

Diana og Charles under deres forlovelsesinterview i februar 1981. Foto: All Over

Diana fortæller også, hvordan hun gik grædende til dronningen, da ægteskabet med Charles begyndte at falde fra hinanden.

- Så jeg gik op til topdamen og sagde "jeg ved ikke, hvad jeg skal gøre". Hun sagde "jeg ved ikke, hvad du skal gøre", og det var det. Det var ’hjælpen’, fortæller Diana angiveligt i den nye dokumentar.

Diana afslører også, at hun kun mødte prins Charles 13 gange, før de blev gift. Inden da var hun med egne ord ”uimponeret over prinsen”.

- Han klistrede sig til mig som et dårligt udslæt, siger hun på ét af de hidtil hemmeligholdte bånd.

Da forholdet alligevel begyndte at udvikle sig mellem Diana og prins Charles, blev den 19-årige Diana alligevel ”smigret” over at få opmærksomhed fra en ældre mand.

Fra start spøgte forholdet til Camilla Parker Bowles dog. Diana kaldte i optagelserne Camilla Parker Bowles for ”hans dame” og fortalte, hvad prins Charles havde svaret hende, da hun havde spurgt ham til hans forhold til kvinden:

- Han svarede, ”Jeg nægter at være den eneste prins af Whales, som aldrig havde en elskerinde”.

Diana påstod også i optagelserne, at prins Philip havde givet prins Charles grønt lys til at have en affære, hvis hans ægteskab med prinsesse Diana gik i vasken.

Videooptagelserne, som dokumentaren byggede på, har været i Dianas hænder indtil hendes død i august 1997. Siden da har båndene været hos forskellige ejere, ligesom de også har været genstand for en intens retssag.

I 2007 valgte BBC at droppe en planlagt dokumentar bygget på optagelserne af frygt for at såre den royale familie. Indtil den nye dokumentar havde premiere, havde optagelserne kun været vist ét sted: I 2004 valgt den amerikanske TV-kanal NBC at vise dele af optagelserne.

Der var i alt 12 videobånd – døbt ”the dynamite diaries” – og Channel 4 har angiveligt bygget sin nye dokumentar på syv af videobåndene. De fem menes at være forsvundet.

Se billeder fra Diana og Charles' bryllup i galleriet herunder:

Prins Charles og Prinsesse Dianas bryllup

Sponsoreret indhold