Kongelige13. februar 2018

Vil tilbringe sin sidste tid på slottet: Derfor rykker Henrik til Fredensborg

I dag kom det frem, at 83-årige prins Henrik er rykket til Fredensborg Slot for at tilbringe sin sidste på det gamle slot. På slottet føler den alvorligt syge prins Henrik sig hjemme – og slottet er også kendt for at danne rammen om både glædelige og sørgelige begivenheder. Her er der i årenes løb blevet holdt bryllupsfester, ligesom det også var her, at dronning Ingrid i sin tid sov ind
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/henrik_front.jpg
 Fotos: All Over

En alvorligt syg prins Henrik har i dag forladt Rigshospitalet for at vende hjem til Fredensborg Slot.

Her vil den 83-årige prins Henrik ifølge kongehuset "tilbringe sin sidste tid".

Der er formentlig god grund til, at den svækkede prins Henrik ønsker at tilbringe sin sidste tid på slottet, der ligger i naturskønne og smukke omgivelser.

Fredensborg Slot, der blev bygget som jagtslot for Frederik 4. i 1800-tallet, ligger i et naturskønt område, og det er her, at prins Henrik har tilbragt meget af sin tid, efter at det sidste år kom frem, at han var blevet diagnosticeret med demens.

I august sidste år - efter endnu et sygehusophold som følge af smerter i sit ben - valgte prins Henrik at komme til hægterne på Fredensborg Slot, der ligger ved Esrum Sø i Nordsjælland.

Med andre ord føler den 83-årige prins sig hjemme både på og omkring slottet. Det fortæller kongehusets kommunikationschef også til BILLED-BLADET:

- Prinsen er for et øjeblik siden kommet hjem til Fredensborg Slot. Her kan prinsen være omgivet af familien og opholde sig i rammer, der betyder noget for ham, siger Lene Balleby til BILLED-BLADET.

Dronning Margrethe befinder sig også på Fredensborg Slot lige nu.

Det var også i køkkenet på Fredensborg Slot, at prins Henrik for tre år siden inviterede danskerne indenfor i DR-programmet "Hofretterne".

Her fik seerne et unikt indblik i prinsgemalens store gastronomiske interesse og kendskab, da han sammen med kongehusets daværende kok Jesper Volmler tilberedte aftenens menu for rullende kameraer.

Desuden har Fredensborg Slot ofte dannet rammen om både glædelige og sørgelige begivenheder. Der er blandt andet blevet afholdt både bryllupsfester, sølvbryllupsfester og fødselsdagsfester på slottet, ligesom at det også var på Fredensborg Slot, at dronning Ingrid tilbragte sin sidste tid.

https://imgix.seoghoer.dk/fredensborg.jpg
 (Foto: All Over)

Fredensborg Slot har i mange år dannet rammen om glædelige og sørgelige begivenheder. Foto: All Over

Også resten af kongefamilien betragter Fredensborg Slot som et ganske særligt hjem.

I de senere år har Kronprinsparret således benyttet Kancellihuset som deres andet hjem i weekenderne. Kancellithuset var også dronning Ingrids private bolig, og det var også i Kancellihuset på Fredensborg Slot, at dronning Ingrid stille sov ind 7. november 2000.

Prins Henrik blev indlagt på Rigshospitalet 28. januar, efter at han blev syg under en ferie til Egypten. Siden kom det frem, at han har fået konstateret en godartet tumor i den venstre lunge. Det er også kommet frem, at prinsgemalen har været under behandling for en lungeinfektion.

Fredag valgte kronprins Frederik at afbryde sin rejse til Sydkorea i forbindelse med OL – dette skete, da det kom frem, at 83-årige prins Henriks tilstand var blevet ”alvorligt forværret”. Kronprinsen hastede derfor hjem for at være ved sin fars side.

Også resten af kongefamilien har i løbet af weekenden besøgt prins Henrik på Rigshospitalet. Både dronningen, prins Joachim og kronprins Frederik samt Marie og Mary og børnebørnene har på skift været forbi prins Henriks sygeseng.

Nu er prins Henrik dog vendt hjem. Kongehuset udsendte tirsdag eftermiddag følgende pressemeddelelse:

- Hans Kongelige Højhed Prins Henrik er i dag blevet overført fra Rigshospitalet til Fredensborg Slot, hvor Prinsen ønsker at opholde sig i sin sidste tid. Prinsens tilstand forbliver alvorlig.

Herunder kan du se billeder fra fredag, hvor medlemmer af kongehuset besøgte prins Henrik på Rigshospitalet:

Mary, Christian og Isabella besøger prins Henrik på Rigshospitalet

Sponsoreret indhold