Kongelige14. februar 2018

De kendte hylder prins Henrik med ét særligt foto

Det strømmer ind med varme hilsner og kondolencer til kongehuset i forbindelse med prins Henriks død sent tirsdag aften. De kendte har især valgt et særligt billede som minde om prinsen
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/sh-55612.jpg
 (Foto: Thomas Laursen)

Danmark vågnede onsdag morgen op til nyheden om, at prins Henrik var gået bort.

Den 83-årige prins Henrik sov stille ind på Fredensborg Slot tirsdag aften, efter at han samme dag var blevet fragtet til slottet fra Rigshospitalet, hvor han havde ligget indlagt i en længere periode.

Prins Henriks død har fået flere kendte til tasterne. På de sociale medier hylder kendisser fra nær og fjerne den festlige og farverige prins Henrik – og der er særligt ét foto, der går igen i de rørende mindeopslag:

Det sort-hvide billede, hvor en ung prins Henrik hjælper dronning Margrethe med at få ild i sin cigaret.

Du kan se de kendtes hilsner herunder:

Se en hilsen herunder:

Se en hilsen herunder:

Se en hilsen herunder:

Se en hilsen herunder:

Se en hilsen herunder:

Se en hilsen herunder:

Se en hilsen herunder:

Se en hilsen herunder:

Se en hilsen herunder:

Se en hilsen herunder:

Se en hilsen herunder:

Se en hilsen herunder:

Også statsminister Lars Løkke Rasmussen hylder den afdøde prins. I en pressemeddelelse, der blev offentliggjort tidligt onsdag morgen, udtaler han:

"Det er med stor sorg, at jeg har modtaget meddelelsen om Hans Kongelige Højhed Prins Henriks død. Prins Henriks liv rummer hele verden. Han mestrede på bedste vis den danske humor og selvironi. Han brændte for finere fransk madlavning og besad charme og sans for poesi, musik og kunst. Med sit internationale udsyn var han med til at åbne danskernes øjne for verden. Prins Henrik satte tydelige aftryk på verden omkring sig gennem hele livet. Han var en facetternes mand med mod og kant. Han turde sætte sig selv og sin person i spil og nægtede at være tilskuer til livet. Livet skulle leves og opleves. Derfor var det altid en bekvem og engageret prins, man mødte. Prins Henrik har på fornem vis repræsenteret Danmark. Hans engagement var smilende, og hans indsigt enorm, uanset hvor og i hvilken sammenhæng han færdedes. Prinsens livsglæde foldede sig for alvorlig ud sammen med børnebørnene, der heldigvis fik mange år til at lære deres lune og kærlige farfar at kende. Prinsens bevarede, trods sygdom, sit gode humør til det sidste. Det er beundringsværdigt, hvor fint den kongelige familie har tacklet og åbent fortalt om den svære tid, de har været igennem. Den kongelige familie har mistet et anker. Dronning Margrethe har mistet sin indsigtsfulde og varme livsledsager igennem mere end et halvt århundrede. Danmark har mistet en unik repræsentant for vores land”.

Sponsoreret indhold