Kongelige29. april 2018

Avis: Kultur-ping gramsede kronprinsesse Victoria på numsen

Sveriges kronprinsesse Victoria sexchikaneret
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/victoria-29042018.jpg
 Foto: All Over Press
Den svenske kongefamilie bliver nu inddraget i den skandale, der det sidste års tid har ramt det ellers så noble og prestigefyldte 'Det Svenske Akademi', der hvert år uddeler den meget eftertragtede Nobels Litteraturpris. Det er den store seriøse svenske avis Svenska Dagbladet, der fortæller at kultur-profilen Jean-Claude Arnault på 71 år skal have gramset på den idag 40-årige kronprinsesse Victoria ved en begivenhed tilbage i 2006. Tre kilder, der alle har tilknytning til Det Svenske Akademi, skal uafhængigt af hinanden have berettet om hændelsen til Svenska Dagbladet. Sexchikanen skal have fundet sted i forbindelse med en sammenkomst med kongelig deltagelse i Det Svenske Akademis villa 'Berggården' i det eksklusive Djurgården. Det var der Jean-Claude Arnault ifølge Svenska Dagbladets kilder tog kronprinsesse Victoria på numsen og lod sin hånd hvile på den kongelige popo. Jean-Claude Arnault er gift med medlem af Det Svenske Akademi Katarina Frostenson. Svenske medier har det seneste halve år skrevet en række historier om medlemmerne af akademiet, som beskyldes for blandt andet embedsmisbrug, misbrug af midler og tildeling af billige, men meget store og ekslusive boliger til akademi-medlemmer og ddres familiemedlemmer. Og Jean-Claude Arnault, der som ægtefælle til Katarina Frostenson, er en del af personkredsen omkring akademiet, er af hele 18 kvinder blevet beskyldt for forskellige variationer af sexchikane. Chikanen skal have stået på igennem flere årtier, men er først kommet for en dag, da #metoo-kampagnen begyndte at rulle i Sverige. Den gamle chikane-sag med kronprinsesse Victoria fik ingen konsekvenser for Jean-Claude Arnault. Efter den pinlige episode i 2006 blev akademiets sekretær Horace Engdahl alene bedt om at sørge for, at kronprinsessen aldrig igen kom til at være alene med Arnault i forbindelse med receptioner eller sammenkomster.
https://imgix.seoghoer.dk/vic-artikel.jpg

Kronprinsesse Victoria var i sidste havldel af 20'erne og var endnu ikke blevet mor, da kultur-profilen - ifølge Svenska Dagbladet - tog hende på numsen. (Foto: All Over Press)

Svenske Dagbladet har forsøgt at indhente en kommentar til oplysningerne om Arnaults angivelige chikane mod kronprinsesse Victoria, men hoffet svarer i generelle vendinger. - Informationerne om Jean-Claude Arnault, som medierne rapporterede om i efteråret sidste år (de mange anklager om sexchikane, red.) er skræmmende. Kongefamilien støtter #metoo-initiativet. Men den konkrete sag (chikanen mod kronprinsesse Victoria, red.) kan jeg ikke kommentere, siger informationschef ved det svenske hof, Margareta Thorgren, til Svenske Dagbladet. Tre af medlemmerne af Det Svenske Akademi har allerede forladt de ellers så prestigefyldte poster i kulturinstitutionen. Det gjorde de efter en strid med Katarina Frostenson, en strid hvis kerne netop var hendes sex-anklagede mand, Jean-Claude Arnault. Otte kvinder har hidtil meldt Jean-Claude Arnault til politiet for sexchikane. Han nægter sig skyldig i alle anklager. Galleri fra da kronprinsesse Victoria fyldte 40:

Kronprinsesse Victoria fylder 40 år

Sponsoreret indhold