Kongelige28. december 2017

Alexandras snedige plan: Inde i varmen hos Margrethe

Grevinde Alexandra var i en årrække ude i kulden hos dronning Margrethe - nu er forholdet atter ved at være lunt.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/1_206.jpg
 (Foto: All Over Press)

Efter årevis ude i kulden hos dronning Margrethe er grevinde Alexandra godt i gang med et comeback i kridt- og kongehuset.

Tegnene viste sig allerede i december sidste år, hvor moderen til dronningens to ældste børnebørn pludselig var inviteret til Margrethes store premiere på ”Nøddeknækkeren”, mens Joachim og Marie tilbragte nogle lune dage i Italien.

Da Margrethe senere måtte melde afbud til et arrangement hos Ældre Sagen, var det hverken en prins eller en prinsesse, der blev kaldt ind som vikar – nej, det var minsandten grevinde Alexandra, der fik lov at repræsentere kongehuset.

I løbet af det seneste år har 53-årige Alexandra da også tilbragt masser af tid sammen med den familie, hun forlod ved skilsmissen i 2004.

Både ved familiære begivenheder som Felix’ konfirmation i april og Nikolais 18-års fødselsdag i august og også senest til smørrebrødslegende og kongehusven Ida Davidsens 80-års fødselsdag, hvor prins Joachim kunne se sig selv til fest sammen med både sin nuværende hustru Marie og den tidligere af slagsen.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/0dronning-margrethe.jpg
 (Foto: Mikael Rieck)

(Foto: Mikael Rieck)

– Alexandra havde sat sig selv i karantæne ved skilsmissen fra Joachim og giftermålet med Martin Jørgensen, men nu visker hun tavlen ren igen, mener forfatter og kongehusekspert Søren Jakobsen.

Tidligere på måneden tonede Alex da også frem på skærmen som gæst hos Jes Dorph-Petersen i ”Go’aften Danmark”, hvor hun fortalte om livet siden mødet med prins Joachim for mere end 22 år siden.

Der var ingen umiddelbar anledning til det store interview, men det satte grevinden i en særdeles god position.

– Hun giver sig selv en mere menneskelig dimension i forhold til den lidt hårde facade, hun har haft udadtil. Så dette bør være en døråbner for hende, siger Søren Jakobsen.

Sponsoreret indhold