Kongelige14. februar 2018

Alexandra stærkt berørt: Vi er i dyb, dyb sorg

Grevinde Alexandra fortæller, at hun og hendes to sønner, Nikolai og Felix, er i dyb sorg over prins Henriks død, og at sønnerne er taknemmelige for, at de nåede at få sagt farvel til deres elskede farfar
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/grevinde-alexandra_3.jpg
 (Foto: Thomas Laursen)

Kongehuset har sagt farvel til en af sine elskede, mest farverige og mest festlige figurer.

Tirsdag aften sov 83-årige prins Henrik således ind på Fredensborg Slot, omgivet af sin hustru og sine to sønner, Frederik og Joachim.

Prins Henriks nærmeste familie er naturligvis i dyb sorg over tabet af prins Henrik.

Det fortæller grevinde Alexandras privatsekretær til Ekstra Bladet.

- Vi er alle tre i dyb, dyb sorg over prinsens bortgang, oplyser grevinde Alexandras privatsekretær til Ekstra Bladet og tilføjer, at hendes to sønner, prinserne Nikolai og Felix, er meget berørte over prins Henriks bortgang.

- Men de er rigtig glade for, at de fik sagt farvel til deres elskede grandpapa og glade for, at han fik så fin en afslutning på et meget flot liv, tilføjer hun over for Ekstra Bladet.

https://imgix.seoghoer.dk/henrik_og_chrisitan.jpg
 (Foto: All Over)

Prins Henrik i en kærlig stund med barnebarnet Christian. I alt nåede han at få otte børnebørn. Foto: All Over

Både Felix, 15, og Nikolai, 18, nåede flere gange at besøge prins Henrik i weekenden på Rigshospitalet, efter det kom frem, at den 83-årige prins Henriks tilstand var meget alvorlig.

15-årige prins Felix befandt sig desuden på Fredensborg Slot sent tirsdag aften, da prins Henrik stille sov ind. Også dronning Margrethe, 77, samt 49-årige Frederik og 48-årige Joachim var ved prinsgemalens side.

Med dødsfaldet har Danmark mistet en af sine mest festlige og farverige figurer. Prins Henrik blev kendt som den lattermilde prins, der aldrig gik af vejen for at bringe smil og latter frem – både hos sig selv og dem omkring her.

Her kan du læse en rørende nekrolog over hele Danmarks prins Henrik.

Også statsminister Lars Løkke Rasmussen hylder prins Henrik, som han kalder ”en facetternes mand med mod og kant”.

I en pressemeddelelse beskriver statsministeren prins Henrik således:

”Det er med stor sorg, at jeg har modtaget meddelelsen om Hans Kongelige Højhed Prins Henriks død. Prins Henriks liv rummer hele verden. Han mestrede på bedste vis den danske humor og selvironi. Han brændte for finere fransk madlavning og besad charme og sans for poesi, musik og kunst. Med sit internationale udsyn var han med til at åbne danskernes øjne for verden. Prins Henrik satte tydelige aftryk på verden omkring sig gennem hele livet. Han var en facetternes mand med mod og kant. Han turde sætte sig selv og sin person i spil og nægtede at være tilskuer til livet. Livet skulle leves og opleves. Derfor var det altid en bekvem og engageret prins, man mødte. Prins Henrik har på fornem vis repræsenteret Danmark. Hans engagement var smilende, og hans indsigt enorm, uanset hvor og i hvilken sammenhæng han færdedes. Prinsens livsglæde foldede sig for alvorlig ud sammen med børnebørnene, der heldigvis fik mange år til at lære deres lune og kærlige farfar at kende. Prinsens bevarede, trods sygdom, sit gode humør til det sidste. Det er beundringsværdigt, hvor fint den kongelige familie har tacklet og åbent fortalt om den svære tid, de har været igennem. Den kongelige familie har mistet et anker. Dronning Margrethe har mistet sin indsigtsfulde og varme livsledsager igennem mere end et halvt århundrede. Danmark har mistet en unik repræsentant for vores land”.

Prins Henrik - hans liv

Sponsoreret indhold