Kongelige3. december 2017

Ærlig prins Joachim: Åbner op om opdragelse, at være nummer to og spøgelser

– Jeg har aldrig prøvet andet, og jeg er vokset op med, at sådan var det, fortalte prins Joachim bl.a. om det at være nummer to.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/prins-joachim5.jpg
 (Foto: Dan Mariegaard)

Prins Joachim deltog i en usædvanlig åben samtale, da han besøgte foreningen Synnejysk Ambassade i København.

Ud over emner som Schackenborg, storbylivet og hverdagen, faldt samtalen også på opdragelse, spøgelser og det at være nummer to.

– Jeg har aldrig prøvet andet, og jeg er vokset op med, at sådan var det. Jeg har aldrig villet det anderledes, og det er det samme, jeg giver videre til mine børn. Der er privilegier, der følger med, men også nogle pligter. Det har de alle sammen lært. Den, der kan nyde det allermest, er Athena. Det er, både fordi hun er den yngste og min datter, grinede den veloplagte gæst, der blev interviewet af sønderjyden Hans-Georg Møller.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/prins-joachim_2.jpg
 Foto: Kaspar Wenstrup

Prins Joachim (Foto: Kaspar Wenstrup)

Prins Joachim om opdragelse

Prinsen berørte også sin tilgang til opdragelse af børnene.

– Jeg blev godt opdraget og kærligt opdraget. Og det bliver mine børn også. Jeg blev ikke slået – det er også en af de her fake news, som aviserne har fundet på. Er aldrig blevet slået, understregede han med henvisning til sin storebrors famøse tale til forældrenes sølvbryllup i 1992, hvor Frederik sagde: ”Papa, man siger, at den, man elsker, tugter man. Vi tvivlede aldrig på din kærlighed”.

– Der er en balance mellem, at ungerne skal have lov til at være unger og ikke føle en byrde eller en trussel over sig, og at vide, hvordan man gebærder sig. God opførsel er universel, vil jeg vove at påstå. Den mener jeg alle børn har godt af. Så er man bedre rustet til et liv i de voksnes rækker, forklarede Joachim under foredraget.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/prins-joachim-2_0.jpg
 (Foto: Kaspar Wenstrup)

Prins Joachim (Foto: Kaspar Wenstrup)

Prins Joachim om spøgelser

Prinsen afslørede i løbet af timerne i selskab med sønderjyderne, at han skam tror på det overnaturlige.

– Jeg tror fuldt og fast på spøgelser. Jeg har måske en enkelt gang følt noget, der ikke kunne bortforklares med træk. Jeg elsker også spøgelseshistorien. Jeg har oplevet gæster på Schackenborg, som har oplevet spøgelser. Det kan være små børn, der siger: ”Hvad laver den gamle dame her?”. Jeg har ladet mig fortælle af en synsk person, der har været der, at der er flere. Der er ingen af dem, der er negative. En er sørgmodig, og en er spasmager.

Læs mere om prins Joachim og resten af det danske kongehus i denne uges SE og HØR, der er på gaden nu.

Sponsoreret indhold