Nyheder19. marts 2011

Kongehuset: Hverver gratis arbejdskraft

Gad du knokle 37 timer om ugen til lige præcis 0 kroner i timen?
Har du lyst til at arbejde for regentparret, så er muligheden der nu
Har du lyst til at arbejde for regentparret, så er muligheden der nu
 Foto: All Over

Finanskrisen har ramt de fleste hårdt, således også det danske kongehus. Sidste år var kronprins Frederik blandt andet nødsaget til at fyre 5 medarbejdere pga. den store pengemangel.

Nu forsøger de royale, som sidste år havde et forbrug af varer og momsbelagte tjenestydelser for over 38 millioner kroner, at spare lidt håndører ved at hente gratis arbejdskraft ind, skriver Ekstra Bladet.

Læs også: Vild med skurke

I annoncer på nettet søger kongehuset 2 ulønnede praktikanter - en til kommunikationsafdelingen og en til ansættelse i hofmarskallatet. Praktikanterne skal arbejde 37 timer om ugen og blandt andet stå for dataindsamling og research i forbindelse med statsbesøg og rejser, og kravene til dem er høje:

- Du forventes desuden at være omstillingsparat, at have gode samarbejdsevner, at kunne håndtere mange bolde i luften og at kunne formulere dig præcist, står der blandt andet i annoncen.

Læs også: Så dyr er Margrethe

I Ekstra Bladet afviser hoffets økonomichef, at der er tale om udnyttelse af unge menneskers arbejdskraft.

- Det er universitetsstuderende, som får tilbuddet som en del af deres uddannelsesforløb. De samme tilbud gives fra kommuner, stat og ambassader. De får SU under forløbet, og fra kongehusets side har det intet med krise at gøre, siger hofchef Søren Kruse.

Sponsoreret indhold