Kongehusekspert om Henriks opførsel: Majestætsfornærmelse

Kongehuset har ikke oplyst, hvor prinsen befandt sig, mens det belgiske kongepar besøgte Danmark i sidste uge.

Kongehuset har ikke oplyst, hvor prinsen befandt sig, mens det belgiske kongepar besøgte Danmark i sidste uge.

(Foto: Dan Mariegaard)

Henriks fravær ved det kongelige besøg fra Belgien var en særdeles ydmygende situation for dronningen. 

Men det er ikke kun et anliggende mellem prinsen og hans hustru. Når Henrik bliver væk fra et statsbesøg, som han ellers havde lovet at være med i, er det en diplomatisk skandale. 

Det mener Søren Jakobsen, der har fulgt kongehuset på nærmeste hold i 50 år og er forfatter til flere bøger om familien.

– Status er en alvorlig affære. Det er på højeste diplomatiske niveau, man kan komme. Så prins Henriks optræden vækker opmærksomhed i det diplomatiske korps og i udlandet, siger kongehuseksperten til SE og HØR og fortsætter:

- Når alverdens ambassadører i Danmark rapporterer hjem til deres regeringer, bliver det her omtalt. Så det er altså at bringe regenten i en pinlig situation, forklarer kongehuseksperten om den diplomatuddannede Henrik, der var ganske tæt på en ambassadørstilling, da han i stedet valgte at flytte til Danmark for at gifte sig med Margrethe for 50 år siden.

Netop derfor ved prins Henrik præcis, hvordan omverdenen ser på det danske kongehus, når han bliver væk. Og derfor er Søren Jakobsens dom over prinsens rejse hård:

– Hans opførsel her nærmer sig majestætsfornærmelse, siger han. 

Læs meget mere om det danske kongehus i denne uges SE og HØR, der er på gaden nu.

 

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close