Nyheder20. oktober 2021

Kommunen har fået nok: Sætter skilte op mod skovskideri

I skoven ved Risskov i Aarhus er problemet med løbere, der træder af på naturens vegne, stadig så stort, at kommunen modtager fotos fra borgere, der brokker sig over skidende motionister. Nu skal flere og større piktogrammer sætte en stopper for menneskepøllerne.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20130821-182538-pf-1920x1280we.jpg
 Foto: Ritzau Scanpix

Den smukke Riis Skov ved Risskov i Aarhus bliver skæmmet af afføring.

Det mener i hvert fald flere af de besøgende og også kommunens bylivschef ved Teknik og Miljø, Kim Gulvad.

Det er angiveligt motionister og især løbere i skoven, der har brug for at træde af på naturens vegne - og så gør det i naturen omkring dem.

Det skriver TV 2.

Tidligere på måneden forsøgte man at sætte en stopper for skovskidningen med skilte, der med et billede af en pøllende person med en rød streg over forklarer brugerne af Riis Skov, at de skal lade være med at lave pølser i skovbunden.

Menneskepøller forbudt: Nu med stort

- Vi synes, det er lidt noget svineri, siger bylivschefen til TV 2.

Han fortæller også, at skiltene ikke har hjulpet, da kommunen stadig modtager billeder af skovskideri.

- Derfor skalerer vi piktogrammerne op i en A4-størrelse. Så må vi se, om det virker.

I august var man ellers usikker på, at skiltene ville have nogen effekt. Det sagde afdelingsleder for grønne områder, Andy Tomes til TV 2 Østjylland:

- Vi forsøger at sætte forbudspiktogramskilte op ved fitnesspladsen for at forebygge problematikken, men vi har ikke de store forhåbninger om, at det vil stoppe det.

Der er tre toiletter i Riis Skov ved fitnesspladsen, hvor problemet er mest udbredt. Lige nu er der ingen planer om at sætte flere op.

Sponsoreret indhold