Nyheder19. februar 2023

Kommuneboss sendt hjem: Mistænkt for at krænke sine ansatte

Kommunaldirektør i Norddjurs Kommune, Christian Bertelsen, blev søndag hjemsendt med omgående virkning

LÆS OGSÅ: De ansatte frygter ham

TIP OS: Kender du mere til sagen? Del din viden i en mail til tip@seoghoer.dk

Økonomiudvalget i Norddjurs Kommune har søndag eftermiddag på et ekstraordinært møde besluttet at hjemsende kommunens øverste chef, kommunaldirektør Christian Bertelsen, mens sagen undersøges nærmere.

Samtlige medlemmer af økonomiudvalget, Enhedslistens Ulf Harbo undtaget, stemte for hjemsendelsen, fortæller TV2 Østjylland.

- Der er ingen tvivl om, at der har været et hensyn til at få en så valid undersøgelse som overhovedet muligt. Så er der er hensyn til de medarbejdere, der er involveret, og der er et hensyn til kommunaldirektøren.

- Et hensyn til hele organisationen her. Et flertal har besluttet, at det hensyn tages bedst, hvis kommunaldirektøren ikke er her, mens undersøgelsen pågår, siger borgmester Kasper Bjerregaard (V) til TV2 Østjylland.

Sagen udspringer af, at kommunen har fået flere påbud fra Arbejdstilsynet, efter medarbejderne i kommunaldirektørens sekretariat har oplevet krænkende adfærd fra deres chef.

Der er ikke tale om seksuelle krænkelser, men medarbejdere beskriver et benhårdt arbejdsmiljø under Christian Bertelsen, som har ført til sygemeldinger og opsigelser.

Borgmester Kasper Bjerregaard har tidligere forklaret, at sagen om krænkelser i kommunaldirektørens sekretariat skal undersøges af et eksternt firma, som de er blevet pålagt af Arbejdstilsynet.

Efter beslutningen søndag siger borgmesteren til TV2 Østjylland:

- Det her er ikke en dom eller afgørelse. Det er simpelthen for at skabe de rette forudsætninger for at få lavet den undersøgelse så godt som muligt og for at give organisationen noget ro. Og ro til kommunaldirektøren.

TV2 Østjylland har i løbet af ugen været i kontakt med Christian Bertelsen, der afviser at kommentere sagen og henviser til, at han har aftalt med borgmesteren, at det er sidstnævnte, der udtaler sig om sagen.

Sponsoreret indhold