Nyheder18. december 2021

Kommune fraråder leg på fynsk legeplads: Jorden er giftig

Ud fra et forsigtighedsprincip fraråder Styrelsen for Patientsikkerhed at institutioner og andre benytter sig af en legeplads i Odense-forstaden Bellinge
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20210712-091551-3-1920x1280we.jpg
 Foto: Ritzau Scanpix

Jorden er giftig!

Og nej, her refereres ikke til den klassiske fangeleg, hvor man må springe i sikkerhed. Der er derimod tale om en akut sundhedsfare for børn, der benytter sig af legepladsen mellem Bellingevej og Elmegårdsvej uden for Odense.

Derfor anbefales det ud fra et forsigtighedsprincip, at man ikke besøger området med børnene.

Det skriver BT, der har talt med Styrelsen for Patientsikkerhed.

De oplyser, at det er det forbudte pesticid DDT, der findes i jorden på det rekreative område fordi der indtil 1980’erne lå et gartneri på grunden.

Artiklen fortsætter under billedet:

https://imgix.seoghoer.dk/legeplads.png
 Foto: Google Maps

Arealet med legepladsen ligger mellem Elmegårdsvej (nederst i billiedet) Bellingevej - bag lægehuset i Bellinge. (Foto: Google Maps)

- Beboerne i området kan stadig gå tur på stierne og græsset og bruge det rekreative areal. Ud fra et forsigtighedsprincip anbefales dog at undgå direkte kontakt med jorden, siger overlæge Danny Haimes fra Styrelsen for Patientsikkerhed.

Der er begrænset optag af pesticidet i kroppen ved indånding eller hudkontakt, men får man jorden i munden, opstår der sundhedsfare.

Odense Kommune har sat skilte op, og man vil nu undersøge, om jorden kan renses.

Sponsoreret indhold