Nyheder24. august 2022

Kommentator: Barbara Bertelsen kan ånde lettet op - men dette er en skidt udgang for Mette Frederiksen

Onsdagens milde - og fra flere sider kritiserede - sanktion mod Barbara Bertelsen er dårlige nyheder for statsministeren, mener kommentator
Mette Frederiksen reagerede efter tildelingen af advarslen på et kort pressemøde onsdag - her gjorde hun det klart, at hun stadig har tillid til Barbara Bertelsen
Mette Frederiksen reagerede efter tildelingen af advarslen på et kort pressemøde onsdag - her gjorde hun det klart, at hun stadig har tillid til Barbara Bertelsen
 Foto: Ritzau Scanpix

Barbara Bertelsen kan drage et lettelsens suk, efter at have modtaget en advarsel for sin rolle i minksagen.

Men tingene ser umiddelbart anderledes ud for statsminister Mette Frederiksen, der får sværere ved at ryste balladen af sig - også selvom der synes at være sat et foreløbigt punktum i minksagen.

Det vurderer politisk kommentator på Altinget Erik Holstein, efter at Medarbejder- og Kompetencestyrelsen har givet statsministeren den rådgivning, der fik hende til af give Bertelsen en advarsel - altså en sanktion, der ligger i den milde ende af skalaen.

Barbara Bertelsen fra Statsministeriet ankom i april til Retten på Frederiksberg, da Minkkommissionen fik til opgave at afdække omstændighederne i forbindelse med aflivningen af minkene under coronapandemien. Onsdag endte hun med at få en advarsel fo
Barbara Bertelsen fra Statsministeriet ankom i april til Retten på Frederiksberg, da Minkkommissionen fik til opgave at afdække omstændighederne i forbindelse med aflivningen af minkene under coronapandemien. Onsdag endte hun med at få en advarsel for sin rolle i minksagen.
 Foto: Ritzau Scanpix

- Lidt kynisk havde det været bedre for Mette Frederiksen, hvis Barbara Bertelsen var blevet fyret. Så havde hun kunnet lukke sagen og tale om noget andet, vurderer han, og fortsætter:

- Det er en skidt udgang for statsministeren, fordi det er en anledning til, at de borgerlige politikere kan blive ved med at slå på hende.

Ved at løbe tør for tid

Erik Holstein peger på, at advarslen falder på et særligt kritisk tidspunkt.

For selv om et kommende folketingsvalg senest skal afholdes 4. juni 2023, har regeringens støtteparti De Radikale ved flere lejligheder vedholdt deres trussel om at trække støtten til regeringen.

Der sker ifølge støttepartiet, hvis Mette Frederiksen ikke har udskrevet valg senest ved Folketingets åbning i begyndelsen af oktober.

- Statsministeren er ved at løbe tør for tid, fordi et valg er lige om hjørnet. Det sidste, hun har brug for, er, at den her sag fylder på dagsordenen. Det kommer den til nu, siger Erik Holstein.

Sponsoreret indhold