Nyheder 7. marts

Kører lastbil ind i ambassade: Skrid ud af landet!

En irer mener, at han nu har gjort sin del i protesterne mod den russiske invasion af Ukraine
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

En mand er blevet anholdt, efter at han angiveligt kørte en lastbil gennem indgangen til den russiske ambassade i Irlands hovedstad, Dublin.

Det skriver avisen Irish Times.

Det skulle være gjort i protest imod Ruslands invasion af Ukraine.

Ifølge Irish Times viser video fra stedet, hvordan lastbilen bakker ind i portene til ambassaden for at tvinge dem åbne.

- Jeg vil have, at ambassadøren og hans kolleger forlader det her land, at de forlader det her frie land, sagde manden, inden han blev anholdt.

- Jeg har gjort min del, venner. Det er på tide, at resten af Irland gør deres, sagde manden ifølge Irish Times, inden politi førte ham væk fra ambassaden.

Artiklen fortsætter under billedet...

Foto: Dominic Mcgrath/PA Images/Ritzau Scanpix

Sådan så det ud på gerningsstedet, umiddelbart efter manden havde bakket lastbilen igennem ambassadens ellers solide hegn. Foto: Dominic Mcgrath/PA Images/Ritzau Scanpix

Ifølge nyhedsbureauet AFP skete der ingen personskader, i forbindelse med at lastbilen bakkede ind i porten.

En talskvinde for den russiske ambassade har kritiseret politiet for ikke at gribe ind, selv om de var til stede. Det skriver Irish Times.

Avisen skriver også, at der dagligt har været protester ved den russiske ambassade i Dublin, siden Rusland invaderede Ukraine.

Ifølge AFP har en romersk katolsk præst smidt maling på ambassaden som protest imod invasionen. Det skete under et interview på irsk radio.

Sponsoreret indhold