Nyheder22. marts 2024

Københavnsk festival CPH Stage i kovending: Inviterer alligevel israelsk instruktør

Den israelske teaterinstruktør Roy Horovitz bliver nu alligevel inviteret til at deltage på den københavnske teaterfestival CPH Stage

Det fremgår af en mail til festivalens støttegiverne, som CPH Stages bestyrelsesformand, Pia Allerslev, har sendt til TV 2 Kosmopol.

I lyset af “de seneste dagens reaktioner” på CPH Stages beslutning om ikke at invitere Roy Horovitz af sikkerhedsmæssige årsager blev der torsdag aften afholdt et ekstraordinært møde, lyder det i mailen.

“På mødet blev det besluttet, at vi ændrer vores beslutning, og dermed fastholder invitationen til Dr. Roy Horowitz, men at vi samtidig går i dialog med PET og Københavns Politi om, hvordan vi på bedste vis håndterer sikkerheden og det praktiske ifht. festivalen,” lyder det i mailen.

Kulturminister Jakob Engel-Schmidt (M) kaldte den oprindelige beslutning om at aflyse “forkert,” mens medlem af kommunalbestyrelsen på Frederiksberg Nikolaj Bøgh (K) og medlem af Borgerrepræsentationen i København Finn Rudaizky (DF) kaldte aflysningen for en kulturboykot.

Pia Kjærsgaard (DF) sagde til Berlingske, at der var tale om “jødebashing” og undrede sig over, at beslutningen var taget uden om politi og PET.

I mailen, der er underskrevet af både Pia Allerselv og festivaldirektør Morten Krogh, understreges det, at sagen “udelukkende har drejet sig om et sikkerhedsspørgsmål.”

“Vi er dog også helt klar over nu, at vi traf en for hurtig beslutning, da vi trak invitationen, og at vi med fordel kunne have konsulteret os med PET og politiet, inden vi traf en beslutning; en beslutning som byggede - og bygger - på vores oprigtige bekymring for sikkerheden for vores gæster og for vores medarbejdere,” lyder det.

CPH Stage begynder 30. maj og foregår på Frederiksberg og i København.

Sponsoreret indhold