Nyheder 18. maj

Københavns Lufthavn efter massivt pres: – Der vil være lange køer

Selv om der var lange køer i bededagsferien i Københavns Lufthavn, kan det ikke garanteres, at det ikke sker igen til de kommende forlængede weekender
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Rejselysten er i den grad tilbage blandt danskerne. Det mærkede Københavns Lufthavn i store bededagsferien, hvor der var lange køer til at komme igennem security.

Køerne var så lange, at flere passagerer missede deres fly.

Med en Kristi himmelfartsferie og pinsedagene på vej er lufthavnen i gang med at opruste, så samme scenarie ikke udspiller sig igen, men det kan man ikke garantere, fortæller kommunikations- og pressechef for Københavns Lufthavne Lise Agerley Kürstein til SE og HØR.

– Vi gør vores bedste for at kalde så mange securityfolk ind, for vi forventer samme antal rejsende, som vi så i bededagene, siger hun.

Ramt efter corona

Ifølge Lise Agerley Kürstein forventer man omkring 70.000 rejsende den 25., 26. og 27. maj. Og trods oprustningen af personale kan de rejsende i Københavns Lufthavn ikke undgå at stå i kø, hvis de skal rejse de kommende to uger.

– Vi måtte afskedige mange ansatte under corona, og nu er vi i gang med at rekruttere igen, og det tager tid. Vi er underbemandet, så derfor vil der være lange køer, forklarer Lise Agerley Kürstein.

Men har I ikke et ansvar for, at folk når deres fly?

– Jo, det har vi i den grad. Vi har et ansvar for, at det er en god oplevelse at rejse gennem Københavns Lufthavn, og det tager vi meget seriøst. Vi synes heller ikke, det er en god ting, at passagerer skal opleve at stå i så lang en kø.

Artiklen fortsætter efter faktaboksen…

Sådan undgår du lange køer i lufthavnen

– Tjek ind hjemmefra

– Hav dit boardingkort klar i security

– Tjek coronarestriktioner på din destination inden afgang

– Tag alt elektronik op ad håndbagagen inden security

– Pak dine cremer i poser og hav ikke mere end 100 ml per beholder med i din håndbagage

Pressechefen anbefaler derfor, at man møder op i lufthavnen to timer før afrejse, hvis man skal rejse inden for Europa og tre timer før, hvis det er uden for Europa, derudover skal man holde sig orienteret på lufthavnens platforme dagene op til ens rejse.

Fået 16 klager

For at undgå at passagerer ikke når deres fly, har lufthavnen iført udvalgt personale i grønne veste, som skal hjælpe de rejsende med at nå deres fly til tiden.

– Hvis der er en halv time til flyafgang, så hjælper de passagerne hurtigere igennem. Og personalet i grønne veste vil der komme flere af.

Fra bededagsferien modtog Københavns Lufthavn 16 klager, fra folk der missede deres fly på grund af de lange køer. Dem skal man nu gennemgå individuelt, fortæller Lise Agerley Kürstein.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Sponsoreret indhold