Nyheder17. juni 2022

Københavns Zoo måtte give dyrene medicin: Var stressede over festival

Mens der var liv og glade dage blandt tusindvis af festivalgæster til Syd for Solen i Søndermarken, så det anderledes ud i Københavns Zoo
Giraf
Københavns Zoos giraffer og okapier var stressede af den høje musik fra Syd for Solen i Søndermarken.
 Foto: Frank Rønsholt

Det er ikke ligefrem stress, ubehag og hyperventilation, som man typisk vil forbinde med en klassisk festivalstemning.

Ikke desto mindre var det dog, hvad flere dyr i Københavns Zoo kunne mærke, mens humøret var højt og musikken spillede til dette års Syd for Solen-festival, som fandt sted i Søndermarken, forrige weekend.

Det skriver TV 2 Lorry.

Her blev flere af dyrene nemlig så stressede af den høje musik, at nogle måtte opstaldes, mens andre måtte beroliges med medicin.

Heriblandt giraffer og okapier, fortæller Mads Frost Bertelsen, der er zoologisk direktør og dyrlæge i Københavns Zoo, til TV 2 Lorry.

– Okapierne var stresset på et niveau, hvor vi var nødt til at give dem beroligende medicin. Girafferne måtte vi lukke ind i stalden for at få dæmpet støjen omkring dem, siger Mads Frost Bertelsen, og påpeger, at en medicinering på denne måde ikke er set siden 2003.

Dyrenes stress viste sig ved, at deres næsebor spilede sig op, de hyperventilerede, og de vandrede frem og tilbage i haven.

Det er da heller ikke helt ufarligt at have okapier for tæt på højt musik. Tilbage i 1994 døde okapien Katanda nemlig efter, at der havde været høje lydprøver til et operaarrangement i Søndermarken, skriver mediet.

Syd for Solen løb af stablen for første gang den 10-12 juni 2022, og der var plads til omkring 15.000 mennesker.

Sponsoreret indhold