Nyheder23. juni 2022

Københavns Politi med opsang til studenterne: – Det er ulovligt

Selv om det skal fejres, at man har afsluttet skolen, skal man stadigvæk huske sikkerheden, lyder det blandt andet
Huer
 Foto: Ritzau Scanpix

Juni er lig sommer, men det er også en måned, hvor nyudklækkede studenter som skal fejre deres huer, fylder i gadebilledet.

En observation som Københavns Politi i den grad har bidt mærke i.

Onsdag og torsdag har politikredsen nemlig modtaget flere anmeldelser om studenter, som har fejret tre års slid "ved at hænge ud af vinduerne i private biler".

Problemet er bare, at det er ulovligt, og derfor har politiet nu delt en opsang til de festglade studenter:

– Det er dejligt at se de mange glade mennesker, der fejrer deres huer og eksaminer. Men husk også sikkerheden.

– Det gælder både, når fejringen foregår i trafikken, og hvis festen sluttes af med en tur i havnen – hvor man skal holde sig i badezonerne, lyder det fra Københavns Politi på Twitter.

De mange anmeldelser i trafikken har da også ført til, at flere af de unge mennesker har startet studenterugen ud med en kedelig gave.

Nemlig, en bøde:

– Det er ulovligt og kan være til fare for både personen selv og den øvrige trafik. Flere af de unge fik derfor i nat en bøde, skriver de på Twitter.

Artiklen fortsætter under videoen.

– Ikke begejstret

Jan E. Jørgensen, som er folketingsmedlem for Venstre, har da også delt en video af "den nye studentertradition", som han heller ikke er helt begejstret for.

– At hænge ud af vinduerne på en bil i høj hastighed og med hornet i bund. Det virker ret dumt – og decideret farligt, skriver han til videoen.

Han skriver desuden, at han så ti biler gøre det på bare et kvarter.

Sponsoreret indhold