Nyheder4. juli 2022

Københavns Kommune planlægger på mindehøjtidelighed

Københavns overborgmester arbejder på højtryk for at arrangere en mindehøjtidelighed for ofrene for skyderiet i shoppingcenteret Field’s søndag

Flere dræbt i Fields

Københavns Kommune arbejder på at arrangere en mindehøjtidelighed for ofrene ved skudepisoden søndag i shoppingcenteret Field's.

Det oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

Overborgmester Sophie Hæstorp Andersen (S) lægger ud med at kalde søndag for "en sorgens dag for København".

- Det grusomme skyderi giver ingen mening. Men hvis det alligevel skal give mening, skal vi stå sammen og i flok vise hinanden og alle, der ser med, at vi fortsat insisterer på retten til vores åbne samfund, siger overborgmester Sophie Hæstorp Andersen (S).

Hvornår mindehøjtideligheden skal foregå og hvordan er endnu uvist.

- Rigtig mange københavnere og gæster i vores by er personligt berørte. De mange, som var til stede i Fields. Dem, som var på plads til den store popkoncert med Harry Styles, der skulle have fundet sted i Royal Arena lige ved siden af Fields, udtaler hun, før hun tilføjer:

- Dem skal vi passe ekstra meget på.

Blomster bliver mandag morgen lagt foran shoppingcenterets indgang på Amager 
Blomster bliver mandag morgen lagt foran shoppingcenterets indgang på Amager
 Foto: Presse-fotos.dk

I sin udtalelse lægger Hæstorp Andersen og resten af Københavns Kommune desuden vægt på, at alle borgere fortsat skal kunne føle sig trygge i byen.

- Vi bor en fantastisk by, og vi vil ikke finde os i, at der bliver skudt i vores gader. Vores København bygger på frihed, tillid og respekt. Vi skal vise, at vi er klar til at forsvare vores værdier. Alle skal føle sig trygge i vores by. I dag, i morgen og i fremtiden.

Sophie Hæstorp Andersen sammen med kronprins Frederik til Niels Bohr Instituttets 100-års jubilæumsfejring
Sophie Hæstorp Andersen sammen med kronprins Frederik til Niels Bohr Instituttets 100-års jubilæumsfejring
 Foto: Hanne Juul

Tre personer har mistet livet under skyderiet i Field's, hvor en 22-årig mand blev anholdt.

Mandag formiddag lyder meldingen, at yderligere er fire personer alvorligt sårede. De er i behandling på henholdvis Rigshospitalet og Herlev Hospital, og tre er stabile, mens en enkelt er i kritisk tilstand.

Sponsoreret indhold