Nyheder23. juni 2014

Knaldet for ulovlig arbejdskraft

Claus Meyer får gigantisk bøde for at bryde loven
Av, av, av! Det er noget af en bøde, Claus Meyer må betale
Av, av, av! Det er noget af en bøde, Claus Meyer må betale
 Foto: Mikael RieckTV-kokken Claus Meyer har fået en bøde på svimlende 250.000 kroner for ulovligt at have haft udenlandske studerende til at arbejde i sine køkkener. Det skriver tv2.dk.

Nyhedssitet har fået agtindsigt i alle bøder, som landets virksomheder har fået i 2013 for at bruge ulovlig, udenlandsk arbejdskraft. Og der er både Michelin-restauranter, fastfood-kæder og forlystelsesparker blandt de skyldige.

LÆS OGSÅ: Claus Meyer scorer kassen

Listen er ifølge TV-stationen lang, men på trods af det bliver den alligevel toppet af Meyers Kantiner A/S, som delvist ejes af Claus Meyer selv.

- Der er ikke andet at sige, end at vi ikke har været dygtige nok til at administrere denne regel fuldstændig konsekvent. Det er vores egen fejl. Det er dødssygt, men rigtigt. Der er ikke nogen søforklaringer der. Vi er rigtig kede af det, siger Steen Halbye, administrerende direktør i Meyer Koncernen til tv2.dk.

LÆS OGSÅ: Claus Meyer tabte sig 30 kilo

Meyers Kantiner A/S, der serverer Claus Meyers lækre retter på forskellige arbejdspladser rundt omkring i landet, har mellem 2011 og 2013 haft tre udenlandske ansatte, som arbejdede ulovligt.

De var alle tre studerende, som ifølge deres arbejdstilladelse kun måtte arbejde 15 timer om ugen ved siden af uddannelsen i Danmark. Men i Claus Meyers køkkener har altså haft flere timer end det tilladte.

LÆS OGSÅ: Politiet kan ikke finde TV-kok

Sponsoreret indhold