Knald i kulissen: Instruktører falder for deres muser

Foto: Claus Poulsen

Foto: Claus Poulsen

Som instruktør bruger man mange timer på settet, og så kan der let opstå sød musik med de kvindelige rolleindhavere.

Vi har samlet hele syv tilfælde af danske instruktører, der er faldet for skuespillerinder - og hvordan disse kvindelige muser igen og igen får plads på rollelisten i deres film.

Forelsket på settet:


(Foto: Claus Poulsen)

45-årige Thomas Vinterberg faldt for den 18 år yngre Helene Reingaard Neumann i 2007 under indspilningerne til hans film "En mand kommer hjem", som er hendes debutfilm.

Da Vinterberg i 2010 lavede "Submarino", fik fruen en mindre rolle. Det har hun også i hans nye film "Kollektivet", som netop nu er ved at blive indspillet.


Hun får hovedrollerne:


(Foto: Dan Mariegaard)

48-årige Ole Christian Madsen er i den grad vild med at bruge sin bedre halvdel, når han skal styre slagets gang fra instruktørstolen.

Hans 42-årige kæreste Stine Stengade har haft store roller i de fleste af hans kendte film. Første gang de arbejdede sammen, var i 2000 med TV-serien "Edderkoppen".

Året efter blev de kærester. Det kom frem kort før premieren på "En kærlighedshistorie" - med ham som instruktør og hende i hovedrollen. Siden har Stine også haft de kvindelige hovedroller i hans storfilm.


Ungdomskærester:


(Foto: All Over Press)

39-årige Line Kruse og hendes 42-årige mand Anders Thomas Jensen har arbejdet sammen et
hav af gange. Skuespillerens bedre halvdel har nemlig skrevet manuskriptet til adskillige danske film, hvor Line har spillet med i nogle stykker, bl.a "Den skaldede frisør" og "Sprængfarlig bombe". En enkelt gang har han fået lov til at instruere fruens udskejelser foran kameraet i "De grønne slagtere". Line og Thomas har i øvrigt været kærester, siden hun gik i gymnasiet, og de har i dag fire børn sammen.


Plads til fruen:


(Foto: Claus Poulsen)

"Rejseholdet"-stjernen Charlotte Fich og hendes berømte mand, instruktøren Per Fly, havde dannet par i årevis, før der faldt en rolle af til hende.

Parret blev gift i 2000, men først i 2005 dukkede hun op i hans film "Drabet". Filmen var den sidste i hans trilogi om de forskellige samfundslag i Danmark, der også talte "Bænken" og "Arven".


"1864" bragte dem sammen:


(Foto: Claus Poulsen)


Det var under et indledende møde om TV-serien "1864", at 38-årige Helle Fagralid og den 16 år ældre instruktør Ole Bornedal faldt for hinanden. Det var allerede i efteråret 2011, og
året efter havde de giftet sig i hemmelighed.

Den aktuelle TV-serie er - indtil videre - den eneste gang, de to har arbejdet sammen som skuespiller og instruktør.


Kærlighed på film:


(Foto: Thomas Laursen)

24-årige Rosalinde Mynster har også været heldig at få roller i sin 18 år ældre kærestes film. Nikolaj Arcel faldt for den smukke skuespiller i foråret 2009, og allerede året efter dukkede hun op i hans film "Sandheden om mænd". Rosalinde var også på rollelisten i hans prisvindende film "En kongelig affære" fra 2012.


Den fjerde kone:


(Foto: Thomas Laursen)

66-årige Bille August har en svaghed for skuespillerinder. Både hans første, anden og fjerde - hans nuværende kone - Sara-Marie Maltha gør det godt på det hvide lærred.

Og August er ikke for fin til at huske fruerne, når der skal uddeles roller til hans film. Hans 43-årige hustru var på rollelisten i "Return to Sender" fra 2004, mens hans anden kone Pernilla August spillede med i de fleste af hans film og TVserier i begyndelsen af 1990'erne.
Find din favorit kendis her:

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close