Nyheder18. august 2015

Klovnen og Sheriffen på Vorbasse Marked

Se de skønne billeder af vagabonderne Klovnen og Sheriffens tur til Vorbasse marked i galleriet herover.

Sheriffen og Klovnen i Vorbasse

- Vi kan ikke lade være. Det er jo ikke af nød, men en livsform.

Så klar er meldingen fra Klovnen, der bruger det meste af sin sommer på de danske markeder i selskab med Sheriffen, som han er gøglergift med.

Når de to pakker deres barne-vogne og drager ud på landevejen, er der aldrig noget, der haster, fortæller parret, da SE og HØR møder dem til Vorbasse Marked.

– Vi tog toget fra Skive til Aarhus, og så var der jazzuge, så der var vi lige nede og hilse på en dags tid, inden vi tog videre til Vorbasse, siger Sheriffen, der er 45 år og har været vagabond i 16 år.

Det meste af tiden har hun Klovnen ved sin side. I de 30 år han har travet de danske landeveje tynde, har han slidt utallige barnevogne op.

I midten af juli havde parret slået deres telt op på vagabond-pladsen i Vorbasse, hvor de i et par dage mødes med andre gøglere fra nær og fjern.

– Vi kender de fleste her, siger de, da en mand forstyrrer.

– Jeg skal lige hen og hente nogle øl, siger manden.

– Tag rigeligt med, griner Klovnen og Sheriffen.

Kort tid efter kommer han tilbage med en kasse øl, og vennerne stimler til.

– Nu skal jeg være der, jeg vil gerne hjælpe lidt, siger Klovnen, der er 53 år.

– Det er forskelligt, hvor mange øl vi drikker om dagen. Nogle gange drikker vi ingen, og andre dage drikker vi mange, beretter Sheriffen.

– Sanne (Sheriffen, red.) og mig skal giftes borgerligt i Skive Kirke til næste år, men på nogle tidspunkter render vi jo også trætte af hinanden, og så må vi jo lige gå en tur hver for sig og så mødes igen. Og sådan skal det være, slår Klovnen fast.

– Og så er man helt nyforelsket igen, supplerer Sheriffen.

Vagabonder er ved at være et sjældent syn på landevejen, og Sheriffen og Klovnen tager da også gerne bus og tog mellem de mange markeder og nyder godt af, at der altid står en seng klar til dem i Skive, når barnevognen bliver sat til side i vinterhalvåret. Her lyder deres borgerlige navne Per Møller Jacobsen og Susanne Kristensen.

– Per arvede nogle penge og købte en beværtning i Skive for nogle år siden, og så drak vi dem op på et år. Det gjorde vi i den grad, griner de to.

Værtshusejer eller ej, så var de to kommet til at holde af rækkehuset i Skive, og derfor forblev det deres base.

– Det kan være hårdt, når man ikke har noget sted at bo. Du skal ud at lede efter et sted at være, og det er som regel hver dag, forklarer Sheriffen og fortæller, at det ikke er så nemt nu om dage.

– Vi kan ikke komme på gårdene mere på grund af smitte-fare. Hvis man har været på en anden gård inden for 24 timer, kan man ikke komme ind, siger Klovnen, der derfor nyder at have basen i Skive.

– Når vi er hjemme, læser vi mange bøger, og så løser vi krydsogtværs og sudoku, fortæller Sheriffen, inden parret vender tilbage til vennerne og vagabondlivet i Vorbasse.

[node:aller-related-content]

Sponsoreret indhold