Klaus Riskær: Raser over Bagger-dom

Klaus Riskær føler sig urimeligt behandlet af retssystemet efter Stein Baggers dom

Klaus Riskær føler sig urimeligt behandlet af retssystemet efter Stein Baggers dom

Foto: All Over

Hvis man har retssikkerhed, skal den gælde for alle. Og alle skal være lige for loven. Sådan er det åbenbart ikke i den her type sager, siger Klaus Riskær Pedersen fra Sdr. Omme statsfængsel med henvisning til lyndommen på 7 års fængsel, som Stein Bagger modtog for grov dokumentfalsk og bedrageri til et samlet beløb på mere end 850 mio. kroner.

Der var tale om en tilståelsessag, og den blev behandlet og dømt på små 7 måneder.
Riskær skal sidde inde i 6 år for økonomisk kriminalitet, og han raser, fordi han til gengæld har måttet trækkes med årelange retsmøder - det slap Stein Bagger for.

- Da jeg fik min dom, udtalte jeg, at den var urimelig hård. Jeg bad om tilladelse til at prøve den i Højesteret, men fik afslag. Den havde allerede været ved 2 domstole, og så kan man ikke uden videre komme til Højesteret, udtaler Klaus Riskær videre.

Jeg blev dømt for at flytte rundt med penge, jeg selv havde tjent ...

- Jeg har i mange år været dybt kritisk over for bagmandspolitiet. I modsætning til andre straffesager er anklager og politi under samme ledelse. Og man vælger sager efter, hvad man finder "interessant" ...

- Jeg blev dømt for at have forsøgt at flytte rundt på penge, jeg selv havde tjent, og fordi jeg var erklæret konkurs i 1992. Altså for 16 år siden. Hvor mange konkursramte kan man smide i spjældet, hvis man satte det i system, og ikke bare gik efter en Klaus Riskær? raser han.

- Hvordan tror befolkningen, at jeg for eksempel må forholde mig til, at skulle sidde og glo i Søndre Omme, mens skatteyderne skal bruge 100 milliarder på at rydde op efter bankfolk, som har svindlet og bedraget i lånesager, men hvor der ikke er rejst en eneste sag?

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close