Nyheder 19. maj 2015

Klaus Riskær i pengenød? Beder folk om penge på Facebook

Mangler 82.000 kroner - udlodder middag til den mest gavmilde
Kaspar Wenstrup

Han har tjent millioner af kroner på aktiehandel og køb af børsmæglerselskaber og virksomheder, men pengene flyder måske ikke helt, som de gjorde engang.

I hvert fald leder erhvervsmanden Klaus Riskær Pedersen efter venlige sjæle, der har lyst til at sende penge i hans retning. Årsag?

Han skal bruge en engelsk oversættelse af sin bog Socialkapitalisme, som flere udenlandske forlag har vist interesse for.

Det skriver Klaus Riskær Pedersen selv på sin Facebook-side:

- Jeg har ikke lige de funds, så har valgt Kickstarter som mulighed, skriver Klaus Riskær Pedersen på sin Facebook-profil, hvor han på samme tid oplyser, at der er en lille ’gulerod’ til dem, der vælger at spytte ekstra mange penge i projektet.

- 5.000 kr giver en middag hjemme hos mig med andre der har spyttet seriøst i kassen. Der skal bruges 82.000 Kr, skriver finansmanden.  

Klaus Riskær Pedersen har gennem årene tjent millioner af kroner og ikke mindst fået frataget dem efter at være blevet dømt for fusk.

I 2007 blev han i Københavns byret idømt syv års fængsel for blandt andet groft bedrageri.

Millionerne rullede for alvor ind, efter at han i 1995 stiftede selskabet CyberCity. Selskabet blev i 1998 vurderet til omkring 400 millioner kroner, og to år senere købte det amerikanske selskab Advent selskabet for cirka en halv milliard kroner.  

Københavns Byret idømmer Riskær en dom på to års betinget fængsel. Tiltales i Frankrig for at have tømt ejendomsselskab for 1,4 milliarder kroner.

Klaus Riskær Pedersens bog Socialkapitalisme udkom i 2014, og i debatbogen beskriver Klaus Riskær Pedersen, hvorfor markedsøkonomien ikke kan opfylde de roller, den tillægges.

- Social kapitalisme er ikke kapitalisme, fordi værdiskabelse for helheden erstatter fortidens fokus på velstandsopbygning for den enkelte. Socialkapitalisme er heller ikke socialdemokrati, da det er måden, velstand forvaltes på, der forandres, men ikke adgangen til at sikre sig den, skriver forlaget Tiderne Skifter om debatbogen.

Sponsoreret indhold