Nyheder16. oktober 2008

Klaus Riskær: Fra vild luksus til beskidt celle

Den bedrageridømte erhvervsmand fik lidt af et chok, da han ankom til Sdr. Omme Statsfængsel
Det er et værelse som dette, Klaus Riskær skal vænne sig til
Det er et værelse som dette, Klaus Riskær skal vænne sig til
 Foto: Thomas Laursen, Claus Poulsen og POLFOTO

Det er slidt og møgbeskidt. Klaus Riskær Pedersens nye hjem, cellen i Sdr. Omme Statsfængsel, lever bestemt ikke op til erhvervsmandens normale levestandard.

Og da han onsdag aften i sidste uge stod for at skulle flytte ind, konstaterede han straks, at det tildelte værelse i den grad befandt sig i en sørgelig forfatning.

Riskærs aldrig svigtende organisationstalent kom til sin ret, og hurtigt lykkedes det ham at få en aftale i stand med en af de indsatte, der mod betaling gik i gang med at male rummet over med hvid maling.
Bagefter rykkede han så ind med sine ejendele fordelt i fem papkasser.

Det har nok ikke været let for Riskær at vænne sig til den nye virkelighed. Han er jo vant til vild luksus og plejer at være omgivet af tjenende ånder til det huslige arbejde.
I friheden folder rigmanden sig ud på et samlet boligareal på 1200 kvm fordelt på det flotte feriepalads i bjergene på den spanske middelhavsø Ibiza og en kæmpe lejlighed på flere etager midt i København.

I Sdr. Omme, der ligger nord for i Grindsted i Midtjylland, har han otte kvadratmeter at boltre sig på.

Da Riskær var kommet på plads i statsfængselet, måtte han tackle det næste problem. Fængselsmyndighederne havde sat ham på et vagtskema til udførelse af skovarbejde til syv kroner i timen.
Det matchede ikke ligefrem hans ambitionsniveau, så han lod meddele, at han altså ansøgte om selvbeskæftigelse og blev derfor fritaget for at arbejde i skoven.

Sponsoreret indhold