Nyheder 10. marts

Klaus Bondam færdig i Cyklistforbundet - dét skal han nu

I otte år har han stået i front for Cyklistforbundet, men nu er den tidligere borgmester og skuespiller Klaus Bondam færdig som direktør
Foto: Ritzau Scanpix

Direktør i cyklistforbundet Klaus Bondam skal til at arbejde 100 procent på sit kandidatur til folketingsvalget, derfor stopper han efter otte år som direktør i Cyklistforbundet.

Det skriver Cyklistforbundet i en pressemeddelse.

Klaus Bondam stiller op for Det Radikale Venstre, når der kommer folketingsvalg senest i foråret 2023.

- Med Klaus Bondam i front er Cyklistforbundet i dag i den gode situation, at alle politiske partier på Christiansborg og en række betydningsfulde erhvervsorganisationer kender cykelsagen, siger Jens Peter Hansen fra Cyklistforbundet.

- Man ved godt, at cykling som samfundets schweizerkniv kan bidrage til løsning af en lang række alvorlige samfundsmæssige udfordringer og derfor bør have et stærkt politisk fokus.

Det siger Jens Peter Hansen, der ønsker den afgående direktør held og lykke i det videre arbejde med at blive valgt til Folketinget

Klaus Bondam tiltrådte som direktør i foråret 2014. 

- Cykling handler lige så meget om at styrke folkesundheden, sikre grøn omstilling og reducere trængsel på vejene, som det handler om transport fra A til B, siger Klaus Bondam.

- Cykelsagen er en endog meget vigtig samfundsmæssig dagsorden, og det har været et privilegie at være med til at drive den erkendelse så langt frem, slutter han.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Inden der bliver fundet en permanent afløser efter Klaus Bondam, konstitueres projekt- og kommunikationschef Jane Kofod som daglig leder af Cyklistforbundet.

Sponsoreret indhold