"Klassefesten 3" den dyreste hidtil

Troels Lyby, Anders W. Berthelsen og Nicolaj Kopernikus er atter klar til at indtage rollerne som de tre venner i \

Troels Lyby, Anders W. Berthelsen og Nicolaj Kopernikus er atter klar til at indtage rollerne som de tre venner i "Klassefesten 3 - Begravelsen". (Foto: AOP)

Foto: All Over Press

Klassefesten 1 og 2 toppede biografhitlisterne herhjemme, da de udkom i sin tid og skovlede billetindtjeninger ind i hobetal.

Og det lader til, at man regner med, at "Klassefesten 3 - Dåben" skal gøre det samme.

”Klassefesten 3 – Dåben”, som indtil videre er sat til at få premiere den 6. oktober 2016, har fået tildelt et budget på 21.6 millioner kroner, skriver nordiskfilm.dk.

Til sammenligning havde ”Klassefesten 1” et budget på 16.5 millioner kroner, mens dens efterfølger, ”Klassefesten 2 – Begravelsen”, havde et budget på 18.5 millioner kroner.

Og umiddelbart har de mange millioner været satsningen værd ved hurtigt at tjene sig selv ind igen. For da den første film udkom i 2011, solgte den i omegnen af 51.000 billetter i sin åbningsweekend.

Da den anden film nåede biograferne i februar 2014 blev der solgt næsten hele 140.500 billetter i sin åbningsweekend, viser tal fra Nordisk Film.

Så mon ikke der er lige så store forventninger til den tredje film i række om venskabet mellem Thomas, Andreas og Niels, som igen bliver spillet af Troels Lyby, Anders W. Bertelsen og Nicolaj Kopernikus?

Endnu er der ikke afsløret noget om handlingen i den tredje film, men at dømme ud fra titlen bliver kirke-temaet fra den anden film holdt.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close