Klar til at danne regering: Mette Frederiksen er på dronningebesøg på Amalienborg

Efter adskillige ugers intense regeringsforhandlinger, lader det nu til, at statsminister Mette Frederiksen (S) har fået kabalen til at gå op.
Det skriver flere medier tirsdag aften, da der pludselig dukkede billeder op af Frederiksens ministerbil, der forlod Marienborg i Lyngby.
Efter sit korte besøg hos dronningen, hvor hun altså efter traditionen skal meddele sin regeringsdannelse, er Mette Frederiksen tirsdag aften trådt ud foran pressen på slotspladsen.
Her fortæller hun ganske kort, at Socialdemokratiet går i regering med Venstre og Moderaterne.
- Der er masser af kompromisser, men det bliver en regering med høje ambitioner, siger Mette Frederiksen.
- Men mest af alt er jeg glad for, at tre partier er gået med og tager et ansvar, fortsatte hun.

Mette Frederiksen oplyser desuden, at regeringen og dens ministre først vil blive præsenteret på Amalienborg torsdag, mens der onsdag vil blive holdt et større pressemøde, hvor det konkrete regeringsgrundlag vil blive fremlagt.
Frederiksens tur til det indre København kom efter en tirsdag med timer med lukkede porte og stilhed omkring Marienborg, hvor regeringsforhandlingerne siden valget i starten af november har stået på.
De forhandlende parter fik dog leveret pizzaer omkring klokken 18.30.
Pludselig tirsdag eftermiddag skete der dog alligevel en smule, da De Radikale pludselig forlod forhandlingsbordet hos statsministeren. Det kunne partiets leder Martin Lidegaard fortælle til DR.
- Når vi valgte i allersidste øjeblik at sige nej tak til at sidde i regeringen, så skyldes det, at vi ikke fandt det helt samme ambitionsniveau på det, der handler om Danmarks fremtid, sagde han.
Netop Radikales beslutning om at trække sig fra forhandlingerne kaldte Mette Frederiksen for "ærgerlig".
En sjældenhed
De tre partier bliver med 89 mandater en flertalsregering, da de nordatlantiske mandater traditionelt blander sig uden om dansk indenrigspolitik.
Flertalsregeringer er en sjældenhed i dansk politik, hvor der ofte er mindretalsregeringer. Regeringen vil dog stadig søge brede aftaler.
- Vi vil aktivt afsøge og afdække, om vi kan lave bredere flertal end det, vi præsenterer i kraft af os selv.
Særligt opsigtsvækkende er det, at en tidligere Venstre-statsminister - nuværende Moderaterne-formand Lars Løkke Rasmussen - er med i en samlet regering over midten. I selskab med både sit gamle parti og Socialdemokratiet.
På sine sociale medier skriver Lars Løkke, at han glædes over udsigten til det brede samarbejde.
- For snart 4 år siden åbnede jeg døren på klem. Til det brede samarbejde henover midten. For Danmark er bedre tjent med samarbejde og kompromiser, end ultimative krav. Derfor glæder jeg mig virkelig til at fortælle om alt det, vi sammen har arbejdet på. Alt det, vi nu er enige om at samarbejde oms, skriver han.