Nyheder 5. september 2016

Kirsten Siggaard kridter danseskoene

Den 61-årige sangerinde håber, hendes rytmesans kommer hende til gode, så hun ikke kvajer sig, når hun nu skal være med i ”Vild med dans”.
(Foto: Kaspar Wenstrup, Claus Poulsen, Henrik Sørensen)

Denne sommer har jeg ...
– ... nydt “frihed under ansvar” i sommerhuset ved Bjerre, hvor jeg har indøvet tekster til den netop veloverståede ”Revy i Teltet” i Odense.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Nu skal jeg ...
– ... i gang med at øve til ”Vild med dans”. Hvis Thomas Evers og jeg holder så længe, skal vi også sammen til oktoberfest i Spanien, hvor jeg har tre koncerter.

Jeg glæder mig til ...
– ... at der er sat tid af til bare at lære mig at danse. At det ikke er et helt hold, som skal lære koreografi til et nummer.

Når jeg hører en sang ...
– ... begynder jeg næsten pr. automatik at synge andenstemme til den.

Kirsten og hendes mand Jørgen Andersen kunne godt tænke sig atter at holde ferie ved bare at køre ud i det blå.
– Det er nemt nu, hvor en tålmodig GPS-dame guider en på rette vej. Når hun er med, tør man ligesom lidt mere, siger Kirsten. (Foto: Kaspar Wenstrup, Claus Poulsen, Henrik Sørensen)

Filmen ...
– ... ”Happy Feet” bliver jeg aldrig træt af. Den er så sød. Jeg elsker de der animerede dyrefilm.

På TV ser jeg ...
– ... ud over nyheder mange serier. Bl.a. ”Badehotellet” og ”Bones”. Sidstnævnte er langt ude i hampen, men god.

Min barndoms somre ...
– ... foregik ofte som feriebarn hos min morbror i Kliplev ved Aabenraa, og så med at hjælpe min far i hans blomsterbutik. Han følte sig uundværlig, så vi flyttede os ikke meget. Til gengæld havde vi Stillinge Strand tæt på.

Det bliver ren forkælelse ...

– ... når jeg skal styles og prøve alle de flotte kjoler til ”Vild med dans”. Jeg glæder mig virkelig.

På grillen ...
– ... er der ofte nogle pakker, jeg laver med laks, asparges og rejer. Men også bøffer og pølser. Vi griller året rundt. Alt kan puttes ud i en bakke med tomater og krydderurter. Jeg griller også desserten. Bananer med puddersukker og whisky serveret med iskold flødeskum.

Bortset fra en kort omgang danseundervisning, da Kirsten var seks-otte år, har hun mest leveret musikken til andres dans. – Selv til mit eget bryllup stod jeg og sang, mens gæsterne dansede, fortæller Kirsten, som her synger for bl.a. prins Henrik i Tivoli-Clubben. (Foto: Kaspar Wenstrup, Claus Poulsen, Henrik Sørensen)

Ren afslapning er ...
– ... bare at være i naturen med alle rådyrene, fasanerne og egernene ved vores sommerhus samt at hygge med at ordne alt muligt deroppe. I gamle dage var det bare at ligge i solen og dase med en bog.

Dumhed på en ferie ...
– ... var, da en veninde og jeg som 20-årige på en ferie ved Costa Brava lejede en tandem og kørte op ad en bjergvej. Først på vej ned ad hårnålesvingene fandt vi ud af, at bremserne ikke virkede. Havde vi mødt en modkørende bil undervejs, inden vi havde fået den stoppet op ad en sidevej, var det gået gruelig galt.

Min bedste sommer ...
– ... var engang, vi bare kørte ud i det blå gennem Europa. Dejligt bare at kunne stoppe, hvor man havde lyst. Af arbejdssomre har det været de to gange, jeg var med i Rottefælderevyen i Svendborg.

Dansk sommer er ...
– ... når de golde grene pludselig står i alskens grønne farver. Så bliver jeg helt salig og lykkelig, når jeg kører gennem landet.

Jeg vil gerne ...
– ... rejse meget mere. Min niece er flyttet til New Zealand, og hun er blevet både gladere og kønnere, så hende vil jeg gerne besøge.

Min bedste sommerdrik ...
– ... er ikke én, men mange. En god sangria i Spanien, iskold hvidvin og så gin og tonic.

Kirsten holder meget af at rejse. Senest har hun kunnet kombinere forretning og fornøjelse hos Søren Bundgaard i Toscana under indspilningen af hendes nye cd ”My Favorite Love Songs”.
– Vi har kendt hinanden i 40 år, så det er bare så hyggeligt, siger hun.
(Foto: Kaspar Wenstrup, Claus Poulsen, Henrik Sørensen)

Sommerformen ...
– ... har jeg holdt ved at gå mindst 10.000 skridt dagligt oppe i mit sommerhus samt ved kun at have det i skabet, jeg har måttet spise. Jeg er så let at friste, men jeg har faktisk tabt mig et par kilo og håber, der rasler endnu otte-ti af, når jeg begynder at danse.

Bedste rejsepartner ud over min mand …
– ... er min musiker, når jeg er på job. Privat har jeg rejst med min søster og været i London med gode golfveninder. Begge dele hyggeligt.

Når jeg får besøg ...
– ... af mine drenge, min svigerdatter og mit barnebarn Bjørk på snart to år, bliver jeg glad.

Jeg vender altid tilbage til ...
– ... mit sommerhus i Vestsjælland. Jeg har haft det siden 1985, og det bliver det sidste, jeg skiller mig af med.

Sponsoreret indhold