Nyheder31. december 2013

Kirsten Olesen: Derfor fik vi ikke børn

Skuespilleren Kirsten Olesen mistede tidligere på året sin mand. Nu fortæller hun, hvorfor de to aldrig fik børn
https://imgix.seoghoer.dk/media/e11c251633d34c43b2277d09853c89ae.jpg
 Foto: All OverNår skuespiller Kirsten Olesen den 1. januar 2014 toner frem på skærmen i de danske hjem i første afsnit af DRs nye drama-serie Arvingerne, er det i rollen som kunstneren Veronika Ågård, der er mor til fire børn.
Privat har Kirsten Olesen, der nok er mest kendt for sin rolle som Agnes i Matador, ingen børn. Og det er der flere grunde til, fortæller hun i et interview med SØNDAG.

Cecilie Beck fortæller, hvorfor hun og Rasmus Tantholdt ikke har fået børn sammen. Det gør hun på søndag.dk

- Jeg har også vægtet arbejdet meget i mit liv. Arbejdet har altid fyldt rigtig meget. Det har nok også været en af grundene til, at jeg måske ikke har stået på hovedet for at få børn, siger Kirsten Olesen, der mistede sin mand Ole Ousen, der igennem mange år var med i Ørkenens Sønner, tidligere i år.

Kirsten Olesen mistede sin mand i foråret efter to et halvt års sygdom. Alligevel kom hans død som et chok for hende. Læs hvorfor på søndag.dk


Jeg savner ikke at have børn

Men har rollen som Veronika fået dig til at tænke på, hvordan dit liv havde været, hvis du havde fået børn?
-Nej, sådan har jeg ikke tænkt. For jeg savner ikke at have børn. Og det har jeg aldrig gjort, siger Kirsten Olesen, og fortsætter:
- Jeg kender mange mødre, der har prøvet at få begge dele, både karriere og børn, og som lever i evig frustration og med dårlig samvittighed over, om de nu gør det godt nok. Det er svært at få det til at hænge sammen, når man har et job som vores, hvor man skal være væk hver aften, siger hun.

Sangerinde: Jeg valgte børn over karrieren. Læs hvorfor og hvem der traf det afgørende valg på søndag.dk


Men faktisk så var fravalget af børn ikke et hundrede procent bevidst valg, fortæller Kirsten Olesen.
- Det var ikke et bevidst valg, jeg tog. Jeg var gravid én gang. Det kunne så ikke lade sig gøre. Sådan var det bare. Og jeg havde jo travlt med mit arbejde, og jeg var i et dejligt kærlighedsforhold med den mand, som jeg elskede højt, siger hun.Sponsoreret indhold