KIRSTEN LEHFELDT: JEG ER I CHOK

Bodil Udsen og Kirsten Lehfeldt stiftede bekendtskab på Aalborg Teater, hvor de begge var med i forestillingen "Sparekassen". Her kom de tæt ind på livet af hinanden, og Bodil Udsen tog den nyudklækkede Kirsten Lehfeldt under sine erfarne vinger.

- Hun var utrolig kærlig, klog og gavmild. Hun delte med glæde ud af alle sine erfaringer til mig, som var meget ung og ny, mindes Lehfeldt.

Da forestillingen blev flyttet til København, fulgte både Bodil og Kirsten med. Her delte de garderobe og kom endnu tættere på hinanden.
I de efterfølgende år holdt vennerne jævnligt kontakt, indtil de igen fik chance for at arbejde sammen i den aktuelle musical "Olsen Banden og den russiske juvel".

- Hun var en af de største, nok den største skuespillerinde i Danmark. Jeg er beæret over, at jeg lærte hende at kende, men vil savne hende utrolig meget, siger Kirsten Lehfeldt.

- Jeg ved, at Bodil havde haft det skidt med sin astma i nogen tid, så jeg tænkte, at nu har hun fået fred, siger en tydeligvis bevæget Morten Grunwald, da seoghoer.dk fanger ham, kort efter den sørgelige nyhed er kommet ud.

- Hun har haft et langt og flot liv med en fantastisk karriere. Jeg har selv haft fornøjelsen af at arbejde sammen med hende både på teatret og på film. Hun var en stor personlighed - meget lun og med en skøn humor, husker Morten Grunwald.

- Jeg ved ikke, hvad jeg skal sige til det. Jeg har lige fået den triste nyhed. Det trøster mig, at hun åbenbart stille er slumret ind, siger en bevæget Helle Virkner. De to lærte hinanden at kende, da de sammen gik på "elevskolen", som Helle Virkner selv kalder det. De to var også et godt team i både "Huset på Christanshavn" og i "Matador". Helle har ingen planer om at deltage i sin kollega og venindes begravelse.

- Der er alt for mange, som jeg har brudt mig om, der har stillet sutterne, nu klarer jeg ikke mere, sukker Helle.


Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close