Nyheder11. marts 2014

Kira Giver fattige et kærligt puf

Hjælper kontanthjælpsmodtagere i gang med træning
Af af
Kira afsætter uge 16 til at hjælpe kontanthjælpsmodtagere eller deres børn.
Kira afsætter uge 16 til at hjælpe kontanthjælpsmodtagere eller deres børn.
 Foto: Mikael RieckKira Eggers har arbejdet som personlig træner og kostvejleder siden juni sidste år, og nu har hun sat sig for at hjælpe repræsentanter fra under-Danmark med at komme i form eller i det mindste til at komme i gang med fysisk aktivitet.

- Den kontanthjælpsreform beskæftigelsesministeriet står bag, har ramt rigtig mange mennesker meget hårdt. Det er mennesker uden de store ressourcer, som kæmper en hård kamp mod systemet eller som måske er fanget imellem kontanthjælp og tilkendelse af en pension, siger Kira Eggers til SE og HØR.

LÆS OGSÅ: Kira Eggers: Sådan tabte jeg mig ti kilo

https://imgix.seoghoer.dk/legacy/media/fd0273ce878d47ad9127b0b8b97dfef2.jpg


Kira Eggers er uddannet personlig træner og kostvejleder. (Foto: Mikael Rieck)

Hun mener, at de mennesker kan have gavn af fysisk aktivitet og af at komme i form enten ved træning i et fitnesscenter eller hjemme.

- Jeg fik et brev fra en 15-årig pige, der er overvægtig og ked af sin krop. Begge hendes forældre er på kontanthjælp, så hun har rent økonomisk ikke chancen for at komme i nærheden af et fitnesscenter, siger Kira Eggers.

Hun vil nu hjælpe den 15-årige pige og andre, der er økonomisk på spanden på grund af kontanthjælpsreformen.

- Jeg er ikke fan af kontanthjælpsreformen. Den skærer alle over en kam, og mange bliver tabt mellem to stole, skriver Kira på sin Facebook-væg.

LÆS OGSÅ: Kira skal møde sin voldsmand i retten

https://imgix.seoghoer.dk/legacy/media/14da513759244b00aba64baf64db66c3.jpg


- Kontanthjælpsreformen rammer mange mennesker meget hårdt, siger Kira Eggers. (Foto: Mikael Rieck)

Kira Eggers har haft en landets mest kendte trænere som læremester. Det er TV3's Henrik Duer, der er kendt fra "Ekstremt Fed"-programmerne.

Nu vil hun dedikere hele uge 16 til kontanthjælpsmodtagere eller deres børn.

- Jeg vil tilbyde hver enkelt person en times personlig vejledning i et fitnesscenter i København. Det drejer sig om en gang træning, undervisning i teknik og programlægning, enten til hjemmeprogram eller til et fitnesscenter. Det kommer til at koste 200 kroner per person . Det dækker 100 kroner for et gæstepas til fitnesscenteret og 100 kroner som en symbolsk betaling til mig, siger Kira Eggers til SE og HØR.

LÆS OGSÅ: Kira køber svinedyr BMW

Folk, der ønsker at benytte sig af tilbuddet, skal betale på forhånd og henvende sig til Kira på mailadressen os@dkira.com.

- Jeg vil gerne slå fast, at det ikke drejer sig om velgørenhed eller billig reklame for min person. Ingen bliver tvunget til at melde sig, og jeg sætter mine normale klienter på hold i en hel uge, og beløbet på 100 kroner for en time, som jeg tager, er symbolsk. Man skal betragte det som en håndsrækning og et kærligt puf i den rigtige retning, siger Kira til SE og HØR.

https://imgix.seoghoer.dk/legacy/media/00f205fbb4e7425fad82c5e1fa52c08b.jpg


Der sidder ikke et gram forkert på Kiras veltrænede krop. (Foto: Mikael Rieck)

Mange har allerede på hendes Facebook-væg tilkendegivet, at de synes, at det er en fantastisk ting Kira vil gøre for kontanthjælpsmodtagerne eller deres børn.

Nogle har tilbudt at smide penge efter projektet, og andre har tilbudt at hjælpe med på forskellig vis.

LÆS OGSÅ: Kira og Mascha slået ned

Der er også enkelte, der har skrevet, at det kan være for dyrt for kontanthjælpsmodtagere at skulle betale 200 kroner for en time i fitnesscenteret med Kira.

- Hvis det viser sig, at det er for dyrt for størstedelen, må jeg finde en anden strategi og finde ud af at gøre det billigere. Det handler først og fremmest om at sende et signal om, at reformen af kontanthjælpen har ramt en masse mennesker, der er økonomisk meget hårdt presset og som har svært ved at overskue dagligdagen, siger Kira Eggers til SE og HØR.

Sponsoreret indhold