Nyheder1. august 2022

Kina truer USA: Det gør I bare IKKE!

Kina vil betragte det som en stor provokation, hvis USA's Nancy Pelosi besøger østaten Taiwan - alligevel gennemfører hun nu rejsen
Nancy Pelosi provokerer Kina med Taiwan-besøg
I Beijing i Kina har de lokale medier også taget sagen om Pelosi op. Det siger noget om, hvor alvorligt landets diktatoriske styre ser på hendes besøg i Taiwan.
 Foto: Thomas Peter/Reuters/Ritzau Scanpix

Formanden for Repræsentanternes Hus i USA, Nancy Pelosi, ventes at besøge Taiwan under sin Asien-tur.

Det siger en embedsmand i Taiwans regering og en amerikansk embedsmand til CNN.

Der har længe været spekuleret i, om Pelosi ville lægge vejen forbi Taiwan. Hvis det sker, vil Kina betragte det som en stor provokation, fordi Kina ikke anerkender Taiwan som en selvstændig stat.

Taiwan, der ligger øst for Kina, betragter sig selv som en selvstændig stat med sin egen valuta og sit eget politiske og retlige system.

Kina betragter Taiwan som en del af sit territorium. Som følge af spekulationerne har Kina gentagne gange advaret Pelosi mod at besøge østaten.

Nancy Pelosis rejseplan blev offentliggjort søndag. Af den fremgik det, at hun vil besøge Singapore, Malaysia, Sydkorea og Japan.

Taiwan er ikke nævnt i rejseplanen, men hun planlægger tilsyneladende alligevel at tage dertil.

Sker det, vil det være første gang i 25 år, at formanden for Repræsentanternes Hus besøger Taiwan.

Ifølge embedsmanden fra Taiwan er forventningen, at Pelosi vil overnatte i Taiwan. Det fremgår ikke, hvornår hun ventes at besøge østaten.

Den amerikanske embedsmand siger til CNN, at amerikanske sikkerhedstjenester arbejder på højtryk for at holde øje med kinesiske bevægelser i regionen.

Der arbejdes desuden på at lave en plan, der kan sørge for et sikkert visit for den højtstående amerikanske politiker.

Sponsoreret indhold