Nyheder26. september 2022

Kig mod himlen i aften: Jupiter er tæt på

Jupiter har ikke været så tæt på Jorden i knap 60 år
Jupiter vil være så tæt på Jorden, at det vil være muligt at se planetens røde prik. Det kræver dog et ordentligt teleskop.
Jupiter vil være så tæt på Jorden, at det vil være muligt at se planetens røde prik. Det kræver dog et ordentligt teleskop.
 Foto: Handout ./Reuters/Ritzau Scanpix

Stjernekiggere bør tage et ekstra godt kig på himlen i aften, for her kan man være heldig at få et glimt af planeten Jupiter.

Den kommer nemlig til at være, det tætteste den har været på Jorden i 59 år.

Ifølge NASA vil den største planet i vores solsystem være næsten 591 millioner kilometer væk. Der skal derfor en god kikkert til at få et godt glimt af den stribede af planet.

Det skriver Unilad.

Jupiter vil derudover også gå direkte ind foran solen, i det forskere kalder en "opposition". Det er dog ikke så usædvanligt, da det sker hver 13. måned.

Ifølge astrofysiker hos NASA Adam Kobelski er der et spektakulært syn i vente.

– Med en god kikkert vil det være muligt at se planeten, dens striber og tre til fire af dens måner, siger han.

Hvis du ikke når det i aften, er det muligt at få set Jupiter nærme sig Jorden de kommende dage.

– Tag bestik af vejret de næste par dage, for ud over månen vil det være et af de klareste syn på nattehimlen lyder rådet fra Adam Kobelski.

Han anbefaler dog at investere i en i et stort teleskop, hvis man vil se Jupiters kendte røde prik og planetens striber. Men ellers kan Jupiter også observeres på himlen med det blotte øje.

Sponsoreret indhold