Nyheder26. november 2008

Kenneth Plummer: Dyrt nederlag

Delegationen på 17 mand, der repræsenterede Danmark ved årets Emmy Awards, koster licens-betalerne 425.000 kroner
Kenneth Plummer ville også med til New York, og så blev turen 25.000 kroner dyrere end sidste år
Kenneth Plummer ville også med til New York, og så blev turen 25.000 kroner dyrere end sidste år
 Foto: All Over

Sidste år kostede Danmarks Radio 400.000 kroner at sende Sofie Gråbøl og resten af det 16-mand store slæng omkring Forbrydelsen til New York, da priserne ved årets Emmy Awards blev uddelt.

I år koster det 425.000 kroner. Men de ekstra 25.000 skyldes, at generaldirektør Kenneth Plummer også ville med og så var holdet oppe på 17 mand.

Prisen, der inkluderer fly, hotel og forplejning, er for fem dage - fra fredag til tirsdag. Ud over det, koster det også at være med til galla-festen, hvor priserne bliver uddelt. Et ti-mands bord på første parket koster således 15.000 dollars - eller godt 80.000 kroner, og med 17 mand har der jo nok været brug for to borde til danskerne.

Programpressechef i Danmarks Radio Peter Kamph mener imidlertid, at pengene er givet fornuftigt ud.

- Dels er det en TV-festival, hvor nogle af deltagerne kan hente inspiration og deltage i paneldebatter, dels er to af deltagerne med i bestyrelsen for den branchesammenslutning, der arrangere Emmy-festen. Og endelig skal vi selvfølgelig repræsentere DR, når vi er nomineret, siger han til BT.

Danmark var nomineret i tre kategorier - Forbrydelsen som bedste drama-serie, Sofie Gråbøl som årets kvindelige hovedrolleindehaver og Stem på mig som bedste dokumentar. Ingen af de nominerede vandt.

Sponsoreret indhold