Nyheder28. januar 2015

Kendte skal kæmpe i junglen: Så vildt bliver nyt program

Gustav og Anni er nogle af deltagerne i nyt program
Af af
Du kan være med til at bestemme, hvad der skal ske i junglen
Du kan være med til at bestemme, hvad der skal ske i junglen
 Foto: Kaspar WenstrupHvad sker der, når ti kendte danskere efterlades i den afrikanske jungle uden mad og rent tøj, og hvor de i direkte dueller med hinanden skal kæmpe for at få mad?

Det giver et nyt TV3-program - "Jeg er en celebrity - Få mig væk herfra" - snart svaret på.

Og skal man tro tidligere udgaver af programmet, som blandt andet stammer fra England, bliver det en vild og voldsom affære for kendisserne i junglen:

Deltagerne kommer således til at stå over for nogle af deres værste fobier, og de kommer til at sætte tænderne i ting, som de ikke troede, var spiselige.

Programmerne i England har flere gange høstet masser af kritik - de fleste gange fordi programmet bruger levende dyr, som lider overlast ifølge flere kritikere.

I 2009 valgte et dyrepoliti således at retsforfølge to deltagere, som havde dræbt, kogt og spist en rotte. Stjernekokken Gino D'Acampo og skuespilleren Stuart Manning blev sigtet for dyremishandling, og i sidste ende måtte TV-stationen betale en bøde på omkring 15.000 kroner.

"Jeg er en celebrity - Få mig væk herfra" blev første gang vist i England i 2002 og har fået millioner af seere. Sidenhen er formatet blevet efterlignet i flere andre lande.

Danske Gitte Nielsen vandt den tyske udgave af programmet i 2012. Også supermodellen Janice Dickinson, den britiske tv-personlighed Katie Price og den tidligere professionelle fodboldspiller John Fashanu har deltaget i tv-programmet.

Den danske vinder af programmet kan rejse hjem med 250.000 kroner i kufferten og titlen som konge eller dronning af junglen.

Den danske udgave er en blandet flok af kendte danskere, som har sagt ja til at deltage i programmet.

Den tidligere Se & HØR-chef, spindoktor og politiske kommentator Henrik Qvortrup har pakket kufferten og er fløjet sydpå, ligesom tv-personligheden Anni Fønsby og den tidligere cykelrytter Jesper Skibby har gjort det.

De får selskab af sangerinden Inez Gavilanes, realitystjernen Gustav Salinas, skuespilleren Margrethe Koytu, danseren Stine Kronborg, entertaineren Amin Jensen, sangerinden Sisse Marie og stand-up komikeren Torben Chris.

Sponsoreret indhold