Nyheder9. marts 2008

KENDTE KVINDER: SKIND OG BEN

TV-værter, modedesignere og dansere – alle er de skind og ben. Ifølge en psykolog kan det føre til, at almindelige danske piger udvikler spiseforstyrrelser
https://imgix.seoghoer.dk/media/se-og-hoer/kendte-danmark/tyndgigi-jpg.jpg

Knoglerne stikker frem, brysterne er for længst forsvundet, og numsen skal man lede længe efter. En uhyggelig trend har bredt sig blandt kendte danske kvinder. De kan tilsyneladende ikke blive tynde nok.

Senest har Gigi Fredie-Pedersen chokeret med sit dramatiske vægttab, der har fået medierne til at sætte spørgsmålstegn ved hendes helbred. Selv hævder danseren, hun har det fint.

Camilla Ottesen vakte også opsigt, da hun som vært for Dansk Melodi Grand Prix fremstod tyndere end nogensinde - selv om hun lige havde født.

Ifølge psykologen John Halse er det ikke så underligt, at de kendte kvinder ryger i slankefælden.

- Der ligger et krav i vores kultur om, at kvinder skal være tynde. Og er man kendt og meget "på", kan det gå helt galt. Så kan man komme til at føle, at man skal leve op til idealet om, hvordan kvinder skal se ud, forklarer John Halse.

Han minder om, at berømthederne konstant bliver konfronteret med deres udseende. Hele tiden er de underlagt et pres om at se perfekte ud.

Det kan nogle gange blive for meget for de spinkle skuldre - men alligevel fortsætter den evige slankekur.

Uheldigt signal

- De prøver at opbygge en positiv historie om, at de har så meget styr på deres kroppe, at de ikke behøver at spise og kan træne i en uendelighed.

Fem kilo ekstra på sidebenene er ikke sjovt for nogen. Men er man TV-vært eller berømt danser, er der ifølge John Halse ekstra meget på spil i kampen mod kiloene.

- Hvis man lever af sit gode udseende, som nogle af disse piger gør, så risikerer de jo deres job, hvis de ikke lever op til standarderne. Det er enormt stressende for dem, siger psykologen.

Ikke nok med, at kendisserne skader sig selv ved at leve af råkostsalat og piske kroppen igennem hårde træningsprogrammer. De sender også et meget uheldigt signal til unge piger om, at det er sådan, man skal se ud, hvis man vil have succes. Flere undersøgelser har vist, at radmagre rollemodeller resulterer i, at mange unge kvinder udvikler anoreksi.

- Det her påvirker helt almindelige piger. De får mindre selvværd, fordi de ikke ser ud som dem fra TV. De oplever det som et nederlag, at de ikke lever op til standarden.

Sponsoreret indhold