Nyheder11. februar 2015

Kendte dropper kød om mandagen

Der er flere kendte danskere, der bakker op om kødfrie mandage.
Af af
Sys Bjerre er en af de kendte, der bakker op om at lade være med at spise kød om mandagen.
Sys Bjerre er en af de kendte, der bakker op om at lade være med at spise kød om mandagen.
 Foto: Claus Poulsen
Danskerne er begyndt at tage Meat Free Mondays (kødfrie mandage) til sig. Det skulle være rigtig godt for miljøet at spise mindre kød ifølge organisationen MeatFree Mondays, og derfor opfordrer de til, at man gør mandag til en dag uden kød. Det er der flere kendte danskere, der bakke op om.

- Det skal fise ind ved os alle sammen, at vi har hver især et ansvar for, hvad det er for en klode, vi skal efterlade os. Og der kommer kødspiseri i den grad og i højere grad ind, for vi producerer mere og mere og til større og større skade for os alle sammen og ikke mindst for dyrene, siger Niels Hausgaard på Meat Free Mondays hjemmeside.

(Foto: Dan Mariegaard)

https://imgix.seoghoer.dk/legacy/media/5ed477ae61af4733927ca75a8a3f23e9.jpgLÆS OGSÅ: Niels Hausgaard: Jeg er et fortidslevn

Skuespilleren Birgitte Raaberg mener også, at det er lige til at klare med en kødfri dag om ugen.

- Én dag om ugen, den kan vi alle sammen være med på, og det handler ikke om at frelse verden. Men én dag om ugen, det minder os om, hvor let og lækkert og skønt det er at spise grøntsager.

LÆS OGSÅ: Sys Bjerre - kæmpe vægttab

Og vegetaren og sangeren Sys Bjerre er helt med på ideen - selvfølgelig.

- Jeg er selv vegetar og selvom det er en beslutning jeg har glædet mig over hver dag siden jeg tog den, for snart 5 år siden, er jeg godt klar over at det ikke er en livsstil som passer alle lige godt. Meat Free Mondays gør det mere overskueligt for de fleste at prøve kræfter med det kødfri køkken. Det er klogt tænkt og det virker.

(Foto: Claus Poulsen)

https://imgix.seoghoer.dk/legacy/media/a9c2daa38b07482596e639b8d860c0f7.jpg

Sponsoreret indhold