Nyheder30. marts 2014

Kendt tv-vært taler ud om voldsom sygdom

En kendt DR-vært var helt ude og stirre døden i øjnene, før han fik livet tilbage.
Af af
DR's kulturjournalist Niels Frid-Nielsen fik fjernet en tumor i hjernen
DR's kulturjournalist Niels Frid-Nielsen fik fjernet en tumor i hjernen
 Foto: All OverVi kender ham som en særdeles rolig mand, der med fast stemme og et afslappet blik fortæller om den sidste nye filmpremiere eller prisuddeling. DR's kulturjournalist Niels Frid-Nielsen er en mand, der altid virker i balance med sig selv. Den balance blev der rykket alvorligt ved, da lægerne opdagede en tumor på størrelse med en mandarin i hjernen på ham.

Niels Frid-Nielsen fortæller om sit sygdomsforløb i en kronik i Politiken.

Det startede med, at han fik svært ved at se og kom til at sætte sig ved det forkerte bord, når familien var ude at spise. Det var dog ikke noget, der bekymrede den garvede kulturjournalist. Det ville gå over med mere søvn og nye briller, troede han.

LÆS OGSÅ: Kendismægler syg af kræft

Det var først da konen fik ham overtalt til at blive undersøgt, at lægerne opdagede hjernetumoren.

- Vi blev informeret om, at det var en alvorlig operation med risiko for dødelig udgang, invalidering i form af lammelser eller blindhed; men alt i alt vurderede man, at jeg havde fifty-fifty chance for at komme ud på den anden side af operationen i forbedret tilstand, skriver Niels Frid-Nielsen.

Ifølge journalisten var han overraskende afklaret med de dystre udsigter.

LÆS OGSÅ: Sisse Fisker er kronisk syg

- Mærkeligt nok panikkede jeg ikke, men nåede at tænke, at jeg følte mig privilegeret over det liv, jeg havde levet; men heller ikke klar til at forlade denne verden. Så lukkede jeg øjnene til det store mørke. Et øjeblik, jeg siden er vendt tilbage til igen og igen - og nok aldrig glemmer, skriver han.

Efter et længere genoptræningsforløb kom Niels Frid-Nielsen til hægterne igen. Han begyndte langsomt at arbejde mere og mere og så blev han glad for at løbe.

Tv-værten er taknemmelig for den behandling og professionalisme, han har mødt i sundhedsvæsnet, men noget kan blive bedre mener han.

- Jeg ville ønske, omverdenen kunne forstå, at man ikke er enten 100 procent syg eller rask. Nogle af os lever med en alvorlig sygdom som erfaring og realitet resten af livet, skriver Niels Frid-Nielsen, der i dag igen arbejder fuldtid i DR, men har svært ved at være til selskaber med mange mennesker.

Sponsoreret indhold