Nyheder6. oktober 2014

Kendt TV-sexolog frikendt for vold mod kvinde

Anmeldelse er ren afpresning for at slippe for at betale en regning, siger sexolog Jakob Olriks forsvarer
Af af
Sexolog Jakob Olrik er blevet frikendt for vold
Sexolog Jakob Olrik er blevet frikendt for vold
 Foto: All OverI TV-programmer, bøger og foredrag fortæller sexolog Jakob Olrik, hvordan mænds seksualitet hænger sammen. Mandag eftermiddag blev den kendte sexolog frikendt for vold mod en kvinde i retten i Lyngby.

Hele dagen virkede Jakob Olrik meget afslappet. Han jokede med sine venner, der skulle vidne i sagen, og hilste fornøjeligt på SE og HØRs udsendte.

Bange for at få prikket et øje ud
Episoden skulle have fundet sted den 15. maj 2014 ved det gamle Danmarks Akvarium i Charlottenlund. Jakob Olrik var blevet hyret til at lave PR-arbejde for udstillingen DaVinciExpo.

Ifølge vidneforklaringerne, som SE og HØR overværede i retten, er kvinden bag udstillingen så rasende på Olrik, at hun begynder at råbe efter ham på parkeringspladsen ved akvariet.

Jakob Olrik forklarer, at han er ved at filme et interview i forbindelse med udstillingen, da kvinden kommer styrtende mod ham. Ophidset og med en strittende pegefinger.
- Jeg vifter hendes finger væk. Det er nødvendigt for ikke at få prikket et øje ud, fortalte sexologen i retten.

Efter eget udsagn søger Olrik mod sin nærliggende lejlighed. Den vrede kvinde følger efter og fortsætter sine tilråb.

Fik intet ud af ham
Kvinden sagde i sin vidneforklaring i retten, at hun var meget utilfreds med Jakob Olriks arbejde.

Der er ikke kommet nævneværdig presseomtale ud af Olriks PR-arbejde, og i stedet for at deltage i hele åbningen af udstillingen forsvinder Olrik hurtigt op i sin lejlighed med sin kæreste, som han senere sender ned for at hente en flaske champagne, kun iført et lagen om sin unge krop - som et af vidnerne forklarede efter en tung vejrtrækning.

- Det er en ung pige med et lagen. Jeg ved ikke, om hun er gammel nok til at være hans kæreste, sagde vidnet.

Kvinden bag udstillingen prøver flere gange forgæves at få fat på Olrik. Efter noget kører hun fra udstillingen, men vender om, fordi hun har glemt et par sko.

Hun forklarer, at hun ser Olrik på parkeringspladsen. Hun stiger ud af bilen for at konfrontere ham med den utilfredsstillende arbejdsindsats.

- Så begynder han at gå mod sin lejlighed. Jeg følger efter. Pludselig vender han sig om og slår mig med flad hånd på venstre kind. Jeg forsøger at afværge det næste slag, så mit ur falder af, fortalte kvinden i retten.

Kontakt over mail
De efterfølgende dage kommunikerer Olrik og kvinden kun over mail. De drøfter det fortsatte samarbejde, og kvinden foreslår blandt andet en gensidig aftale om ingen retssager. Forholdt det i retten, har hun ikke meget at sige.

- Jeg kan ikke svare, sagde hun på forsvarenes spørgsmål om, hvorfor hun havde forslået aftalen.

Et anstrengt forhold
Olrik beskriver sit forhold til kvinden som anstrengt fra begyndelsen. I forbindelse med møder om udstillingen vil kvinden hilse ved at kysse med trutmund.

- Det er hendes gængse måde at hilse på, lød det fra Olriks assisent, der var med til mange af møderne og også afgav vidneforklaring i retten.

Den udlægning afviste kvinden.

- Det har ikke noget med virkeligheden at gøre, sagde hun og mente tværtimod, at det var Olrik, der havde kyssetilbøjeligheder.

Sexologen sagde, at kvinden ofte vil tale om sex, selvom det ikke har noget med deres professionelle forhold at gøre.

- Hun har også svært ved at acceptere, at jeg har en kæreste, forklarede Olrik.

Hun er mildest talt ikke glad for, at han har taget kæresten med til åbningen af udstillingen:

- Hun spørger mig: 'Hvad laver din luderkæreste her?'", sagde sexologen

Hvem gav hvem en lussing?

I retten blev der nævnt et andet møde, hvor kvinden havde givet Olrik en lussing. Olrik anmeldte episoden til politiet, men der blev ikke rejst sigtelse fordi der var tale om en "blød lussing".

Kvinden mente, at hun havde givet Olrik et blødt klap på kinden, da han var færdig med at fortælle en anekdote om voldlige brasilianske kvinder.

- Det er økonomisk afpresning
I retten kom det også frem, at DaVinciExpo stadig skylder Jakob Olrik 250.000 kroner plus eventuel bonus på op til 100.000 kroner. Penge, som selskabet endnu ikke har udbetalt, da man mener, at Olrik efter episoden har misligholdt kontrakten.

- Denne sag er ren afpresning for at slippe for at betale en regning," sagde Jakob Olriks forsvarer i sine afsluttende bemærkninger.

Anklagemyndigheden har 14 dage til at afgøre, om man vil anke frifindelsen.

SE og HØR forsøger at få en kommentar fra Jakob Olrik.

Sponsoreret indhold