Kendt tv-kok i problemer efter klamme fund: - Det er overhovedet ikke godt nok

Et uanmeldt kontrolbesøg fra Fødevarerstyrelsen i juni endte med at afsløre flere ulækre fund i tv-kokken Gorm Wiswehs restaurant Gorms i det indre København.
Ifølge rapporten fra Fødevarestyrelsen besøg var der flere steder, hvor der var problemer med rengøringen på den populære restaurant, der ligger på Magstræde 16 i det indre København og er en del af tv-kokkens restaurantkæde.
Eksempelvis kan man læse, hvordan der flere steder er blevet fundet snavs og skidt i restaurantens køkken:
- Opvaskemaskine fremstår tilkalket med fødevarerester i kanter. Gulv under inventar i køkken fremstår med spildte fødevarer og snavs, der har samlet sig, står der i myndighedernes rapport fra det uanmeldte kontrolbesøg i slutningen af juni.
Men også overfladerne i restaurantens bar var fedtede, og i loftet blev der fundet brunlige pletter.
På lageret fandt fødevarermyndighederne tre køleskabe med sorte, grønne og hvide skimmellignende pletter indeni.
Ejeren af den populære restaurant og tv-kok Gorm Wisweh erkender overfor SE og HØR, at rengøringen har været mangelfuld.
- Det har ikke været godt nok, og derfor har vi også taget det seriøst og holdt lukket i tre dage. Det er overhovedet ikke godt nok, lyder det fra Gorm Wisweh til SE og HØR.
Restauranten i Magstræde 16 har holdt lukket flere dage i denne uge for at få gjort ordentligt rent og udbedret de ting, som myndighederne har fundet.
- Der har været ting i hjørnerne, som har været svære at komme til, og der har vi ikke været opmærksomme nok på at gøre det ordentlig rent.
- Derfor har vi også haft lukket i den her uge og har fået gjort alt rent og fulgt op på rengøringsproceduren, siger Gorm Wisweh til SE og HØR, som understreger, at de har taget den heftige kritik fra fødevarermyndighederne alvorligt.
Udover den mangelfulde rengøring har Gorms også fået kritik for ikke at have styr på dokumentationen i forhold til den såkaldte risikoanalyse. Det er et informationskrav til, hvordan fødevarer skal håndteres.
Det har tv-kokkens restaurant i København også ved tidligere kontrolbesøg fået kritik for, at der ikke var styr på. Det var der heller ikke denne gang.
Men ifølge Gorm Wisweh skyldes det miskommunikation mellem ham selv og chefkokken hos Gorms.
- Når vi skifter menuer, så er det vigtigt at man opdaterer risikoanalysen, og der har chefkokken og jeg ikke snakket godt nok sammen, siger Gorm Wisweh.
Restauranten Gorms i Magstræde er igen åbent for gæster, fortæller tv-kokken.