Nyheder16. september 2021

Kemikalieudslip farver vand rødt: Ætser ved berøring

I forbindelse med en kraftig brand på en laksefabrik har der været et ætsende kemiudslip
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/image2_2.jpeg
 Foto: Presse-fotos.dk

Opdateret fredag klokken 13:57: Søg eventuelt læge, hvis du har været i kontakt med kemikaliet. Det skriver Midt- og Vestjyllands Politi.

Opdatering: En storbrand på en laksefabrik i Hvide Sande har siden torsdag forårsaget et kemikalieudslip i Ringkøbing Fjord, men udslippet er nu under kontrol.

Støder du på rødt vandt i nærheden af Hvide Sande, så skal du holde nallerne meget langt væk.

Vand i Ringkøbing Fjord er nemlig blevet farvet rødt af et giftigt kemikalieudslip efter en kraftig brand på en laksefabrik i den vestjyske by.

- Det røde vand kan være ætsende ved berøring og derfor skal alle surfere, badende mv. søge på land, lyder det vare Midt- og Vestjyllands Politi på Twitter.

Artiklen fortsætter under tweetet ...

Politiet oplyser, at de er fremme ved et surfsted syg for Hvide Sande, hvor de får folk i land.

Torsag aften kommer Midt- og Vestjyllands Politi med en opfordring til de personer, der har været i kontakt med kemikalierne i fjorden.

Det er nemlig det farlige stof jernklorid, som er røget ud i badevandet.

Har man været i gjorden fra Langsand i Hvide Sande og ned til Karen Brands Vej, 1000 meter ud fra kysten mellem 16. september og frem til 17. september klokken 10, skal man være opmærksom:

- Hvis man har været i berøring med jernklorid og der opstår akut åndenød skal man kontakte læge. Såfremt man har fået jernklorid på sig skal man gå i bad og vaske sit tøj. Hvis man efterfølgende mærker svie, kløe eller udslæt, er der ikke grund til at gøre yderligere. Kontakt eventuelt egen læge, skriver politiet i en pressemeddelelse.

Personer i området bør undlade at bade i fjorden.

Kraftig brand

Omkring 70 brandfolk har i løbet af natten til torsdag været i aktion for at få ilden under kontrol. Torsdag morgen var branden på fabrikken Atlantic Sapphire under kontrol.

Industribygningen brød i brand onsdag aften. Røgen var både kraftig og lå lavt over dele af byen, og derfor bad politiet borgere om at blive væk fra stedet og lukke døre og vinduer.

Flere husstande er også blevet evakueret i forbindelse med den voldsomme brand.

Sponsoreret indhold