Nyheder 8. januar 2018

Katja brød sammen efter 'Den store bagedyst'

Katja græd og græd og lå på sofaen i månedsvis, efter kameraerne var blevet slukket
Foto: All Over Press
    - Æ ælske kach, sådan lærte de fleste danskere Katja Stock Pekruhn at kende, da hun i 2013 var med i "Den store bagedyst".   Hun er nemlig sønderjyde med stort S, så de sønderjyske gloser flød frit i programmet.  
  Da Katja deltog i "Den store bagedyst", nåede hun hele vejen til finalen. Desværre måtte hun se sig slået af Annemette Voss i finalen.   Katja imponerede dommerne på vej til finalen.   Hun var meget perfektionistisk og ville have at tingene skulle sidde i skabet, og der var indimellem store følelser på spil i Katjas del af bageteltet.   - Jeg finder først ro, når det jeg laver er godt nok. Jeg kan godt snerre lidt, hvis det ikke er i orden. Jeg er nok perfektionist. Jeg havde engang lavet en kage, som Thomas (Katjas mand, red.)  ville tage med på arbejde, men den var jeg altså ikke helt glad for. Han skulle i hvert fald love at sige videre, hvad der var gået galt med kagen, har Katja tidligere fortalt til SE og HØR.  

Katja: Har kæmpet mod angst siden barndommen

De charmerende sønderjyske gloser og de mange smil, hun også diskede op med i 'Den store bagedyst', dækkede dog over en mørk fortid, hvor hun siden barndommen har kæmpet med angst, fortæller hun til ugebladet Hjemmet.

Den 40-årige kvinde fra Åbenrå bærer rundt på traumer fra barndommen, hvor hun blev udsat for både fysiske overgreb og psykiske svigt.

- Jeg blev ikke beskyttet, som en lille pige skulle have været det, siger hun til Hjemmet.

Angsten kan komme ud af det blå.

- Jeg kan have haft en god morgen men på vej på arbejde får jeg pludselig den tanke, at der har været et terrorangreb på mine pigers skole. Jeg får ondt i brystet og armen og føler, at nu skal jeg dø, fortæller Katja til Hjemmet.

Et hårdt pres i forbindelse med at få familieliv, arbejde og finalepladsen i 'Den store bagedyst' til at gå op i en højere enhed betød, at Katja faldt helt sammen, da kameraerne blev slukket, og hun var tilbage i Åbenrå.

Hun fik et regulært psykisk sammenbrud.

- Jeg gik en tur  i skoven, da jeg pludselig ikke kunne få vejret. Jeg brød sammen og græd og græd, og de næste mange måneder lå jeg på sofaen og havde det skidt. Jeg skulle være stoppet i bagedysten, men sådan er jeg ikke indrettet, siger Katja til Hjemmet.

Gennem nedturen var hendes mand der for hende hele tiden, og i dag har hun fået redskaber af en psykoterapeut, så hun bedre kan håndtere angsten.

- Jeg får en sejr, hver gang jeg formår ike at panikke, siger Katja, der endda er begyndt at holde foredrag om angst for at hjælpe andre , så de ikke føler sig alene med problemerne.

Katja og Thomas blev gift i august sidste år, og de har døtrene Lærke og Julie sammen.

Sponsoreret indhold