Nyheder23. marts 2024 (opd. 23. marts 2024)

Kasper Schmeichel får særlig hyldest: Rørende aften i vente

Aftenens venskabskamp er ikke bare en i rækken for Kasper Schmeichel. Foran ham venter nemlig en helt særlig hyldest
Kasper Schmeichel
Kasper Schmeichel spiller i dag sin landskamp nummer 100.
 Foto: Søren Jul Lamberth

Holdkammeraterne på det danske fodboldlandshold lovpriser Kasper Schmeichel, før den danske keeper lørdag aften runder 100 landskampe som den 11. danske herrespiller i historien.

Kollegerne Simon Kjær og Christian Eriksen har været med i hele Schmeichels tid på landsholdet. De er ikke i tvivl om, at Schmeichel er lige så god i en alder af 37 år, som han var det for år tilbage. Hans dedikation og iver efter at vinde er uændret.

- Han har altid været den samme - han er ærgerrig og på, han er koncentreret og vil have det bedste ud af alle situationer. Så jeg har en kæmpe respekt for hans karriere og alt, hvad han har opnået, siger Christian Eriksen.

Schmeichel fremstår som en højlydt og ekstrovert leder i målet, når han gennem samtlige 90 minutter i en fodboldkamp dirigerer og deler ros eller skideballer ud til holdkammeraterne.

- Jeg er ikke træt af ham, men heldigvis er han nogen gange så langt væk, at vi ikke kan høre ham, siger Simon Kjær kækt, før han slår over i en seriøs tone.

- Hvis jeg skulle spille én kamp, der handlede om mit liv, så ved jeg også, hvem jeg ville have stående omme bag mig - det ville være ham. Jeg har ikke mødt mange, der har den ærgerrighed og vilje til at vinde, som Kasper har. Den ild han stadigvæk har i øjnene har ført ham til, hvor han er nu, siger Kjær.

Angriberen Kasper Dolberg havde kendt Kasper Schmeichel i over seks år fra landsholdet, inden de i sommer blev holdkammerater i belgiske Anderlecht.

Han fortæller, at Schmeichel er lige så dedikeret og engageret på klubplan, som når han trækker i landsholdstrøjen.

- Nu er jeg kommet tættere på ham, og vi snakker sammen hver dag, og der er ikke noget, der har ændret mit syn på ham ved at blive holdkammerater i Anderlecht.

- Han er stadig meget lige ud af posen. Det, man ser udefra, er også sådan, Schmeichel er som person, siger Kasper Dolberg.

Keeperen har stået alle landskampe, siden britiske coronarestriktioner i 2020 kostede ham en kamp.

- Så længe jeg kan stå for landsholdet, så gør jeg det. Pladsen er til låns, og man skal gøre sig fortjent til den, siger Kasper Schmeichel før sit jubilæum.

Danmarks testkamp mod Schweiz begynder lørdag klokken 20 i Parken.

Sponsoreret indhold