Nyheder13. december 2017

Kasper Holten: Flytter tilbage til Danmark

Efter seks år i England flyttede den forhenværende operachef, Kasper Holten, tidligere på året hjem med hele familien.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/kasper-holten.jpg
 (Foto: Kaspar Wenstrup)

I et stort lokale på Det Ny Teaters øverste etage sidder de medvirkende i ”The Book of Mormon” i en halvcirkel.

Foran dem står Kasper Holten, 44, den tidligere operachef for Royal Opera House i London og Det Kgl. Teater i København, og er i gang med at præsentere musicalen, som han instruerer.

– Jeg har lavet musicals før og har altid elsket det. Sidste gang var ”My Fair Lady”, som jeg lavede for syv år siden på Det Kongelige. Men jeg har ikke haft tid til det, fordi jeg har været i London. Nu skulle jeg så være freelancer, og da Niels-Bo (Valbro, teaterdirektør, red.) spurgte mig om ”The Book of Mormon”, var det helt uimodståeligt, siger Kasper Holten til SE og HØR, da der er prøvestart på musicalen.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/kasper-holten1.jpg
 Foto: Kaspar Wenstrup
SE og HØR var med, da musicalholdet havde prøvestart. Efter at Kasper Holten havde stået og præsenteret stykket, læste de prologen og sang nummeret ”Hello”. (Foto: Kasper Wenstrup)

Dejligt at være tilbage

Efter seks år i London, hvor den nu forhenværende operachef boede med sin kæreste, koreografen Signe Fabricius, og parrets to døtre på fem og to år, flyttede familien tidligere på året til Danmark.

– Det er dejligt, siger Kasper Holten om familiens hjemkomst.

– Vi flyttede hjem, fordi vi gerne ville have, at børnene skulle gå i institution og skole her. Det føles helt rigtigt. London er et dejligt sted at arbejde, men det er ikke nogen familieby, understreger han.

At det lige er den satiriske ”The Book of Mormon”, som instruktøren nu er i gang med, kunne heller ikke være bedre.

– Jeg elsker det. Min hemmelige passion er at lave komedie, lyder det.

– Det er sjovt og livsbekræftende – det er dejligt at få folk til at grine. Jeg elsker de store operaer, som kan få en til at græde, men der er noget fantastisk ved at få timingen til at fungere, så man mærker, at folk reagerer på det. Det er også svært, men jeg kan godt lide sådan en udfordring.

Om musicalen ”The Book of Mormon”

”The Book of Mormon” handler om to unge missionærer fra Salt Lake City, Price og Cunningham, som bliver sendt til en landsby i Uganda for at udbrede kendskabet til den hellige skrift ”Mormons Bog”.

Sponsoreret indhold