Nyheder24. september 2023

Karsten og Merete gjorde det med bananer og snor: Nu er aben Milan hjemme

Kapuchineraben Milan har drønet rundt i Nordvestsjælland siden 13. juli. Abejagten fik sin ende, da et snarrådigt ægtepar skippede morgenkaffen og lokkede den ind i drivhuset
Sådan sad Milan pludselig i ægteparrets have i Klint lørdag. Da Karsten og Merete bemærkede den lange hale, vidste de det. - Det er sgu da aben Milan! 
Sådan sad Milan pludselig i ægteparrets have i Klint lørdag. Da Karsten og Merete bemærkede den lange hale, vidste de det. - Det er sgu da aben Milan!
 Foto: Privat

Da Karsten Hornecker stod op i morges, havde han nok ikke lige regnet med, at han ville komme til at bure en løssluppen abe inde i sit drivhus i dag.

Men det var ikke desto mindre sådan han og hustruen Meretes søndag formiddag udviklede sig.

– Vi fik slet ikke spist morgenmad, fortæller han til SE og HØR, der med det samme har ringet ham op, efter Odsherred Zoo søndag offentliggjorde, at nu var aben Milan hjemme igen efter over 11 uger.

Endnu har de ikke afsløret, hvordan aben er blevet fanget, men da Karsten og Merete tidligere har fortalt til lokalmedier på de kanter, at de havde en abe siddende ude i haven, var det nærliggende at spekulere i, om det var dem, der havde haft held med at indfange den.

Og ganske rigtigt.

– Vi lokkede den med bananer. Det viser sig, at det er den bare vild med sådan noget, siger Karsten stolt.

Aben Milan dukkede allerede op i parrets have lørdag omkring middagstid, og selvom Karsten et øjeblik troede, der var tale om en stor fugl, så kom han hurtigt i tanke om det efterlyste dyr, som havde været på alles læber gennem over to måneder.

Også i Klint i Nykøbing Sjælland, hvor han og Merete bor.

– Der sker jo ikke en skid heroppe, så når der er en abe løs, så er det det, man snakker om, fortæller han.

Karsten og Merete Hornecker lykkedes ikke med andet end blot at betragte Milan i baghaven i går lørdag, men da den frække abe vendte tilbage søndag, begyndte deres snedige aktion.

– Vi satte bananer ind i drivhuset. Så monterede vi en snor omkring nedløbsrøret, så vi kunne trække i den i en vinkel, hvor vi stadig kunne stå bag en anden dør og gemme os, forklarer Karsten om det succesfulde indfangningsforsøg.

https://imgix.seoghoer.dk/2023-09-24/abe-2.jpg
Kapuchineraben Milan var naturligvis lidt forvirret, da den blev indespærret sammen med tomatplanterne hjemme i familien Horneckers have
 Foto: Privat

Fatter ikke en skid

Med præcision fik ægteparret trukket drivhusets skydedør lukket, og Milan havde ganske vist scoret sig nogle lækre bananer, men betalte samtidig med sin frihed.

Herefter kunne Merete og Karsten skynde sig at sætte store brædder foran drivhusets indgang, da sådan en skydedør jo sjældent kan låses.

Ventetiden der fulgte efter, var lidt svær for Karsten at gennemleve, indrømmede han.

– Vi ringede til Odsherred Zoo Rescue, og de var lidt længe om at ankomme. Det er jo, hvad det er, men det var ret synd for aben, der blev mere og mere forvirret over, at den var lukket inde i drivhuset, fortæller han.

– Rent psykisk har den jo været vant til at være fri så længe. Og den fatter jo ikke en skid af, hvad der foregår.

Karsten og Merete fik fribilletter til Odsherred Zoo Rescue som tak for deres halsbrækkende indsats, der fik Milan sikkert hjem.

Så de er sikre på et gensyn med deres lodne gæst.

Sponsoreret indhold