Nyheder 13. januar

Karin Liltorp skrev positivt om Spies: Jeg fortryder

Folketingsmedlemmet fra Moderaterne beklager gamle holdninger på sin egen hjemmeside. Hun understreger dog, at det er skrevet med et glimt i øjet
50-årige Karin Liltorp er folketingsmedlem for Moderaterne og blev valgt i Østjyllands Storkreds.
50-årige Karin Liltorp er folketingsmedlem for Moderaterne og blev valgt i Østjyllands Storkreds.
Foto: Ritzau Scanpix

Til 24syv forklarer Moderaternes nye folketingsmedlem Karin Liltorp, at det var skrevet i en humoristisk tone, da hun i 2017 blandt andet skrev følgende på sin egen personlige hjemmeside, Karinliltorp.dk.

"Jeg vil dog meget gerne støtte op om en mere seksuel omgangstone på arbejdspladsen, da jeg tror, at det vil kunne bidrage til en positiv energi. Vi er jo fra naturens side seksuelle væsener, og i stedet for at gøre det til noget, vi skal prøve at lukke ned for, kan vi jo vælge at bruge det konstruktivt."

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

- Det er sagt med et glimt i øjet, og i virkeligheden er det jo også mine tanker om, at man skal gerne være den, man er, og man må gerne smile til ens kollegaer, uden der skal lægges noget i det, siger Liltorp til 24syv og fortsætter:

- Helt ærligt, så tør jeg jo ikke engang at mene det længere. Jeg er jo også blevet opmærksom på alle de problemer, det skaber. Og jeg har jo levet lidt i min egen boble, hvor der aldrig har været problemer med sexchikane overhovedet. (...) Og det skal jo ses i det øjemed. Men det kommer jo til at virke stærkt provokerende over for folk, alle de kvinder, der er på arbejdspladser, hvor de faktisk oplever problemer, og gerne vil frabede sig den slags, siger Karin Liltorp.

Mener du det stadigvæk, at der skal være en seksuel omgangstone på arbejdspladsen?

- Jeg ville nok moderere det, det ville jeg ikke have skrevet i dag. Det var før, #MeToo for alvor blev indført, før jeg blev opmærksom på alle de problemer, der var. Så ville jeg ikke kalde det en seksuel tone, men en rosende tone, siger Liltorp til 24 syv.

Men før mente du, at en seksuel omgangstone godt kan bidrage til en positiv energi?

- Det er jo sagt med et glimt i øjet. Hvis du generelt læser mine blogs, ser du, at alt er sagt med et glimt i øjet, og det var sagt som et oprør mod, at der var opstået den der kultur, hvor man fik indtryk af, at mænd ikke turde sige noget til kvinder og omvendt, siger Karin Liltorp.

Savner hun vanviddet?

Noget andet, Karin Liltorp skriver på sin hjemmeside, er følgende.

Nøøøøj, hvor jeg savner vanviddet. De mennesker, der for alvor tør være anderledes, og kan ruske lidt op i den kedelige grå danskermasse. Kan godt frygte, at de er en truet art. Jeg vil gerne have Simon-Spies-typerne (og morgenbollepigerne) tilbage.

Til 24syv siger Liltorp, at hun fortryder netop den udtalelse.

- Den har jeg redigeret efterfølgende. Det kan jeg huske, jeg var inde at redigere. For det vil jeg også gerne sige: Jeg kendte overhovedet ikke til 14-15-årige piger, som han (Spies, red.) havde sex med og misbrugte, så jeg var inde at redigere den der bagefter, fordi jeg lige pludselig kom i tanke om: Havde jeg ikke skrevet et eller andet om ham på et tidspunkt? Jeg kan jo godt lide, folk er skæve, men jeg kan bestemt ikke lide, at man misbruger unge piger. Så lige den der har jeg helt sikkert fortrudt, siger Karin Liltorp.

Har du også fortrudt den med den seksuelle omgangstone på arbejdspladsen?

- Ja, det har jeg. Jeg har fortrudt den i det øjemed også, at en ting er, hvad jeg siger til min blog, blandt venner, det var jo primært mine venner, der læser den, der kender mig, og ved i hvilken tone det er sagt. Men når den kommer ud i et større forum, så kender folk mig jo ikke, og så er det jo helt oplagt at få lyst til at misforstå den slags, siger Karin Liltorp.

50-årige Karin Liltorp er folketingsmedlem for Moderaterne og blev valgt i Østjyllands Storkreds. Til folketingsvalget 1. november 2022 fik hun 3.375 personlige stemmer.

Sponsoreret indhold