Nyheder 6. juni 2013

Karen Mukupa: Smiler igen

Graviditeten satte skub i helingen af den store sorg over Natasjas død
Foto: Kaspar Wenstrup
Foto: Kaspar Wenstrup
Foto: Kaspar WenstrupDa Karen Mukupa og hendes tætteste veninde Natasja kører galt i en taxa på Jamaica i sommeren 2007, bryder Karens verden sammen. Natasja omkommer, mens Karen overlever. Det var startskuddet på en lang sej kamp tilbage til det glade væsen, hun havde før ulykken.

- Da Natasja døde, følte jeg mig helt tom. Jeg var ligeglad, jeg var her bare. Og var jeg overhovedet værdig til at være her?, spørger hun retorisk i denne måneds udgave af magasinet Gravid.

Dansk TV-kok jubler: Nu bliver han endelig far

Karen Mukupa endelig glad igen

Selv om det er seks år siden, er det først nu, det velkendte brede, smittende smil er vendt tilbage på sangerindens læber - sådan helt oprigtigt.

- Nu hvor jeg er gravid, kan jeg mærke, at jeg kan smile oprigtigt igen. Det kunne jeg også et par år efter Natasjas død, men der var hele tiden noget i mig, der stillede spørgsmålstegn ved, om jeg kunne tillade mig at være glad. Graviditeten har været med til at give mig noget at leve for. Det er et nyt kapitel i mit liv, fortæller hun.

Karen Mukupa: Jeg bliver aldrig som Natasja

De to musikalske piger var ikke bare almindelige veninder. De var som to søstre, og det tog derfor Karen lang tid at bearbejde sorgen. Længere tid end omverdnen helt kunne forstå.

- Mange spurgte direkte "nå, men nu er du kommet videre, ik'?" Det, syntes jeg, var vildt flabet at spørge om. Jo, jeg kom jo videre, men jeg havde også lyst til bare at holde fast i den tid, vi havde sammen. Nu er jeg glad for, at Natasja nåede at være en del af mit liv.

- Det var jo så tragisk, at jeg var med i bilen, og det lyder måske mærkeligt, men jeg er taknemmelig for, at jeg var sammen med hende de sidste minutter, hun levede. Jeg er taknemmelig for, at nogen i universet gav mig lov til at være der, og for at jeg i al gruen over at se hende dø, fik lov at sige ordentligt farvel, fortæller hun åbenhjertigt i interviewet.

Jackie Navarro: Føder på Facebook

Sponsoreret indhold