Nyheder2. maj 2023

Kaos på Sjællands Universitetshospitals nye afdeling: Sikkerhedsbremse i elevator udløst

Akutpatienter sendes til Slagelse, mens personale, patienter og besøgende kun kan bruge hospitalets trappe
Sjællands Universitetshospital i Køge.
Sjællands Universitetshospital i Køge.
 Foto: Frederik Thorup/ TV2 ØST

Logistikken på det nye sygehus i Køge er tirsdag blevet gevaldigt udfordret af en fejl på en af de nye elevatorer.

Det bekræfter Region Sjælland over for TV2 ØST.

Det drejer sig om samtlige elevatorer i sygehusets nye sengefløj, der blev indviet i marts måned i år.

Ifølge regionen er ingen personer kommet til skade, men samtlige elevatorer i den pågældende afdeling af sygehuset - der formelt hedder Sjællands Universitetshospital - er sat ud af drift.

- Tirsdag formiddag blev sikkerhedsbremsen i en elevator i den nye sengefløj på Sjællands Universitetshospital i Køge, fløj R, udløst. Den tilkaldte reparatør kunne konstatere, at der var sket skader på både elevator og skakt, skriver regionen i en meddelelse til TV2 ØST.

Fejlen skal nu undersøges nærmere. Herunder hvordan den kunne opstå, oplyser regionen.

- Som en ekstra sikkerhedsforanstaltning har Sjællands Universitetshospital besluttet, at alle elevatorer i den nye sengebygning skal have et ekstra sikkerhedstjek, skriver Region Sjælland til TV2 ØST.

Det betyder at pårørende til patienter på sengeafsnittet er nødt til at bruge trappen, oplyser Regionen, ligesom det i øvrigt vil påvirke hospitalets patientaktivitet, lyder det.

Region Sjælland oplyser, at der på nuværende tidspunkt er udarbejdet en plan for at sikre patientsikkerheden, og medarbejderne på de øvrige sygehuse i regionen bliver løbende holdt orienteret.

I første omgang vil patienter til akutindlæggelser blive sendt til Slagelse. Det oplyser Christian Jørgensen, der er ledende oversygeplejerske ved akutafdelingen på Slagelse Sygehus, til TV2 ØST.

- Lige nu ved jeg ikke, hvor mange det drejer sig om. Det afhænger af, hvor mange, der bliver meldt ind, men frem til klokken 18 aflaster og hjælper vi Køge, siger han til TV2 ØST og tilføjer:

- Ind til videre har vi situationen under kontrol i Slagelse og den fornødne kapacitet til at understøtte i Køge. Vi er vant til at håndtere situationer, hvor vi hjælper hinanden.

Sponsoreret indhold